عزیزان من! نبرد فراز و نشیب دارد

گفت‌وگوی محمدباقر قالیباف با دانشجویان دانشگاه تهران، به مناسبت روز دانشجو

19 آذر 1403

رئیس مجلس شورای اسلامی که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه تهران رفته بود، در جلسه‌ای صریح و شفاف که با سؤالات، مطالبات و نقدهای گاه تندوتیز دانشجویان همراه بود و بیش از 120 دقیقه به طول انجامید به سؤالات و خواسته‌های دانشجویان پاسخ داد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار صمیمانه‌ای که به مناسبت روز دانشجو با حضور تشکل‌ها و طیف‌های مختلف دانشجویان بعدازظهر یکشنبه، 18 آذرماه 1403 در دانشگاه تهران برگزار شد به پرسش‌ها و دغدغه‌های این دانشجویان در حوزه‌های مختلف ملی و بین‌المللی پاسخ داد.

در ابتدای این دیدار، اشکان غلامی، دبیر انجمن علمی دانشگاه تهران؛ هادی مولایی، دبیر انجمن مستقل دانشجویان دانشگاه تهران؛ آریا جوکار، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران؛ سید محمدحسن حسینی دبیر جنبش عدالت‌خواه دانشگاه تهران؛ علی صادقی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران؛ علیرضا صفری، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران  به نمایندگی از تشکل‌های دانشجویی خود و سایر دانشجویان به طرح صریح و شفاف مسائل، دغدغه‌ها و مطالبات خود در حوزه‌های مختلف ملی و بین‌المللی پرداختند. همچنین پس‌ازاین دانشجویان نیز تعدادی از دانشجویان قبل و حین سخنرانی دکتر قالیباف از جای خود برخاستند و به بیان دیدگاه‌ها و سؤالات خود پرداختند که با پاسخ‌های رئیس مجلس همراه بود.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی:

مدیون آزاداندیشی و دل‌بستگی شهدای دانشجو هستیم

روز دانشجو را به دانشجویان حاضر در جلسه و سایر دانشجویان سراسر کشور تبریک عرض می‌کنم و همچنین درود به روح پرفتوح امام(ره) و شهدا به‌ویژه به شهدای دانشجو که سال‌ها در مبارزه با استکبار افتخار آفریدند و این روز به نام آن‌ها مفتخر شد و دانشجویانی که در دوران دفاع مقدس حماسه هویزه را رقم زدند، هرکجا باشیم مدیون این آزاداندیشی و دل‌بستگی به اسلام هستیم و باید وظایف خود را در قبال آن‌ها در هر زمان و مقطعی دنبال کنیم.

بی‌شک دانشجویان امید ما هستند، گفت: افتخار بزرگی برای من است که امروز به‌عنوان عضوی از این دانشگاه که زمانی دانشجوی آن بوده‌ام در جمع شما باشم و پاسخ دغدغه‌ها و مسائل شمارا بدهم.

عدم پایبندی به قوانین مصوب مجلس باعث هرج‌ومرج می‌شود

بی‌شک به‌عنوان رئیس مجلس و پیش از آن به‌عنوان یک نماینده وظیفه‌دارم از قانونی که بر اساس روال تعریف‌شده در قانون اساسی و رأی نمایندگان به تصویب رسیده و تبدیل به قانون شده حمایت و دفاع کنم که وظیفه‌ای شرعی و قانونی است؛ چه آن را بپسندم و چه نپسندم. زمانی که موضوعی قانون شد باید به آن پایبند باشیم که غیرازآن شاهد هرج‌ومرج خواهیم بود.

حجاب و پوشش در ایران از دوران‌های دور تاریخ وجود داشته و از زمان اسلام تا کنون به‌عنوان یک حکم شرعی بر ما واجب بوده که باید به آن پایبند باشیم، رئیس‌جمهور و معاون حقوقی ریاست جمهوری اخیراً اعلام کردند که با ابهامات و اشکالاتی در اجرای قانون برخورد کرده‌اند؛ همان قانونی که روال تدوین قوانین را تعیین کرده، روال اصلاح و تفسیر قوانین را نیز مشخص کرده است.

قانون عفاف و حجاب به دنبال دستگیری و برخورد فیزیکی نیست و قصد دخالت در امور شخصی افراد را ندارد/ بازدارندگی از حرمت‌شکنی در ملأ عام از اهداف این قانون است

تنها در یک‌فصل از قانون عفاف و حجاب جرم انگاری انجام‌شده است، سایر قسمت‌های این قانون شامل بخش‌های دیگری است که درباره وظیفه 32 دستگاه در حوزه حجاب است. در سال 1401 حین اتفاقاتی که رخ داد، از جایگاه نظارتی اقدامات این 32 دستگاه را بررسی کردیم و مشخص شد که 31 دستگاه در اجرای وظایف خود کوتاهی کرده بودند و تنها نیروی انتظامی بود که قانون مربوط به خود را که البته با اشکالاتی اجرا می‌کرد لذا قانون فعلی تکالیف ایجابی همه دستگاه‌هایی که در حوزه حجاب مسئول هستند، روشن کرده است.

در قانون جدید، دستگیری و برخورد فیزیکی با افراد به‌گونه‌ای که پیش‌ازاین شاهد آن بودیم، وجود ندارد، قانون فعلی به دنبال بازدارندگی از حرمت‌شکنی در محیط‌های عمومی بوده و هرگز و مطلقاً به دنبال دخالت در امور شخصی افراد نیست. (تشویق حضار) البته جرائمی نیز برای خاطیان در جریان این قانون در نظر گرفته‌شده است. دولت هم اگر ابهاماتی در اجرای این قانون می‌تواند لایحه بدهد تا اصلاح شود.

همدلی و وحدت در قالب وفاق باید باعث منفعت مردم شود

ما امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند انسجام، همدلی و وحدت هستیم که شکی در آن نیست. زمان معارفه آقای اژه‌ای به‌عنوان ریاست قوه قضائیه نیز گفته بودم که قوای سه‌گانه نیازمند همدلی هستند چنانچه دکتر پزشکیان از آن به‌عنوان وفاق نام می‌برد اما چه زمانی این اتفاق نتیجه‌بخش خواهد بود؛ زمانی که این همدلی و همکاری دارای ارزش‌افزوده شده و به ذینفع نهایی خود یعنی مردم، منفعت برساند که اگر غیرازاین باشد خاصیتی نخواهد داشت.

دولت بارها تأکید کرده محور وفاقی که همواره از آن می‌گوید، سیاست‌های کلان ابلاغی مصوب و برنامه هفتم پیشرفت است که با حرکت حول محور آن می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. وظیفه امروز ما اثبات کارآمدی دین در جامعه است البته اگر دلداده مردم و انقلاب بوده و درک درستی از آن داشته باشیم. ما باید مشکلات خود را به حداقل برسانیم و این از وظایف ما است.

در نظارت بر اجرای قوانین با کسی عقد اخوت نبسته‌ایم

درست زمانی که مجلس هنوز به‌درستی شکل نگرفته بود، شاهد شهادت آیت‌الله رئیسی شدیم و شرایط به گونه دیگری رقم خورد. زمان بررسی رأی اعتماد نیز، صلاحیت وزرای پیشنهادی بر اساس قانون از سوی دستگاه‌های نظارتی تأییدشده و ازآنجایی‌که قانونی بود قابل‌احترام است. البته به این معنا نیست که صلاحیت هر کس تأیید شد باید از سوی مجلس نیز حائز رأی شود اما نمی‌توان گفت چرا به این افراد رأی داده‌اید که این حرف درست نیست چراکه صلاحیت آن‌ها تأییدشده بود.

رهبری از نمایندگان مجلس به دلیل رأی یکپارچه آن‌ها به وزرای پیشنهادی دولت که باعث شد کابینه به‌سرعت کار خود را آغاز کند، ابراز رضایت کردند، از طرفی در نظر داشته باشید که در سه‌شنبه‌های نظارتی که باید مسائل را از دولت پیگیری کنیم با کسی تعارف نداشته و عقد اخوت نبسته‌ایم و کار را بر اساس قانون پیگیری کرده و نظارت می‌کنیم.

وعده رئیس مجلس برای بازدید از خوابگاه‌های دانشجویی

همواره تلاش کرده‌ام تا مدیر بی‌خبر، بی‌احساس یا بی‌توجه نسبت به موضوعاتی که به‌ویژه مسئول آن هستم نباشم لذا نسبت به مسائل مختلف آگاهی لازم را دارم. همواره گفته‌ام هرکجا باشم نسبت به وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت علوم بیش از بقیه وزارتخانه‌ها حساس‌تر خواهم بود.

مولدسازی به‌عنوان بخشی از قانون در وزارت آموزش، وزارت علوم و وزارت بهداشت که دارای ظرفیت‌های بسیاری هستند قابل‌اجرا است که البته این‌ها ظرفیت‌هایی هستند که گاهی خود این وزارتخانه‌ها از آن باخبر نیستند اما استفاده از مولدسازی می‌تواند مشکل خوابگاه‌ها، استادسراها، مراکز علمی و آزمایشگاه‌ها را برطرف کند لذا قطعاً به‌عنوان عضوی از این دانشگاه به بازدید مکان‌هایی که مشکل دارد خواهم آمد.(تشویق حضار)

تأکید بر اقتصاد مردمی از اساس برنامه هفتم پیشرفت

قطعاً موضوع امنیت سرمایه بسیار مهم است و همواره بر آن تأکید داشته‌ام اما با تورق برنامه هفتم پیشرفت می‌بینید که به اقتصاد مردمی نیز تأکید زیادی شده است. تا پیش‌ازاین صرفاً بر اقتصاد تعاونی، خصوصی و دولتی تأکید می‌شد که دراین‌بین، بخشی از دستگاه‌های نیمه‌دولتی و نیمه‌خصوصی که به آن‌ها خصولتی گفته می‌شود نیز ایجاد شد.

سهام عدالت زمان واگذاری حدود 300 یا 400 همت بوده اما امروز ارزش آن به بالای هزار و 200 همت رسیده است و حدود 48 میلیون سهامدار دارد این در حالی است که مالکان آن هیچ نقشی در سهام خود نداشته و از ظرفیت آن‌ها استفاده‌نشده است.

نباید شجاعت را از مدیران قوی و امین گرفت

آیا میان این 48 میلیون نفر، 500 نفر خبره وجود ندارد که سهام عدالت را مدیریت کرده و آن را از این شرایط خارج کند، قطعاً این ظرفیت وجود دارد و ما نیز آن را در جریان رسیدگی به احکام لایحه برنامه تبدیل به قانون کردیم. قطعاً بخش خصوصی مهم است اما باید بدانیم که شجاعت نیز از مدیران ما گرفته‌شده است. زمانی که مدیری قوی و امین است، نباید شجاعت تصمیم‌گیری را از او بگیریم.

امروز کشور در حال آسیب دیدن در این حوزه است، زمانی که شهردار تهران بودم وظیفه داشتم به‌گونه‌ای عمل کنم که همه امور بر اساس یک رفتار سیستمی باشد؛ برای اجرای پروژه‌ها نیز زمان‌شمار قرار دادم تا زمان اتمام آن برای مردم مشخص باشد چراکه این حق مردم است زمان‌بندی، هزینه کرد و اهمیت پروژه را مطلع باشند.

در هر مجموعه تلاش کردم و تحول ایجاد کردم

ما در طول فعالیت قانون‌گذاری خود در مجلس یازدهم اولویت‌بندی کردیم و این وعده را به مردم دادیم تا 21 قانون مهم را در پایان دوره به مردم تحویل دهیم که از این تعداد 19 قانون را به سرانجام رساندیم و 2 قانون دیگر در رفت‌وآمد مجمع تشخیص مصلحت نظام است. رویکرد تمام این قوانین نیز عدالت محوری و اقتصاد مردمی بوده است. این موارد به‌جز حدود 15 قانونی مهمی است که بنا به نیاز کشور در مجلس گذشته تصویب کردیم.

اجرای قوانین را نباید از من به‌عنوان یک قانون‌گذار مطالبه کنید، ما صرفاً می‌توانیم روی اجرای قوانین از سوی دولت نظارت داشته باشیم.

هرکجا که فعالیت داشتم از خاتم‌الانبیاء(ص)، هوافضا، ناجا و شهرداری تهران تلاش کرده‌ام و توانسته‌ام آن مجموعه را چند گام جلو ببرم. (تشویق حضار)

مسکن، مهم‌ترین موضوع معیشتی که باید آن را حل کنیم/ دغدغه شهریه زیاد دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد را پیگیری می‌کنم

همواره بدهکار مردم هستم و قطعاً نتوانسته‌ام وظایف خود را کامل انجام دهم، ما در حوزه معیشت، مسکن را به‌عنوان مهم‌ترین موضوع موردتوجه قرار دهیم که اگر این مسئله حل شود مردم نیازمند سایر کمک‌هایی که می‌کنیم نخواهند بود. اگر امروز در یک خانواده، پدر و مادر هم باهم کار کنند هم نمی‌توانند هزینه اجاره‌بهای مسکن خود را بدهند و با مشکلاتی مواجه می‌شوند که باید به آن رسیدگی کرد.

برای بررسی مشکل این قشر از دانشجویان دانشگاه آزاد (دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد و شهریه زیاد آن‌ها) برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا با تعدادی از نمایندگان این دانشجویان جلسه بگذاریم و صحبت آن‌ها را بشنویم. اخیراً در این خصوص توضیحی از آقای طهرانچی ریاست این دانشگاه دریافت کردم لذا دیداری نیز با  دانشجویان خواهم داشت تا مسائل را از زبان آن‌ها نیز بشنوم.

«وعده صادق 3» قطعی است

عملیات «وعده صادق 3» قطعاً در پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی انجام می‌شود، زمان‌بندی این عملیات جزئی از برنامه عملیات محسوب می‌شود که باید منتظر آن باشیم.

باید قانون را محترم شمرد، در خصوص مسئولیت پست‌های حساس بر اساس قانون به‌صراحت به رئیس‌جمهور گفتم که حضور آقای ظریف در آن پست ممنوع است و نباید در آن فعالیت کند که این مسئله‌ای روشن است. درباره این موضوع شوخی نکردم بلکه بر اساس قانون خواهش کرده و به رئیس‌جمهور گفتم شما که مطلع هستید باید به قانون عمل کنید. هم‌اکنون لایحه مربوطه اعلام وصول‌شده که البته من به‌فوریت آن رأی ندادم اما مکلف به بررسی هستیم که بعد از بررسی لایحه بودجه این موضوع به دستور می‌آید. بااین‌حال دولت باید فعلاً به قانون عمل کند و ایشان در این پست نباشد و بعد اگر قانون تصویب شد در این سمت قرار گیرد. من همه این‌ها را با صراحت گفته‌ام. 

آمریکایی‌ها تاریخچه ظهور داعش که به دست خودشان بود را افشا کردند

ابتدای عرایضم در این خصوص، از همه شهدای مدافع حرم و شهدای جبهه مقاومت ازجمله شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید سید حسن نصرالله، شهید سنوار و شهید هنیه یاد می‌کنم که در این حوزه بسیار مجاهدت کردند تا به شهادت رسیدند.

به یاد دارید که ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی خود خطاب به رقبای دموکرات خود تاریخ ایجاد داعش را افشا کرد که آن‌ها آن را به وجود آوردند. تروریست‌ها اقدامات خود را از ریف دمشق آغاز کردند و جریان آن‌ها با سرعت به عراق رسید.

ما به درخواست دولت عراق و سوریه به جنگ تکفیری‌ها در این کشورها رفتیم

داعشی ها زمانی تا دروازه‌های بغداد نیز آمدند و جنایات زیادی کردند؛ زنان و کودکان را سر بریدند و جوانان را قتل‌عام کردند؛ داعشی ها حتی تا مرزهای کشور ما آمدند و باعث اقدام تروریستی در مجلس و حرم مطهر امام(ره) شدند. آن‌ها اقدام تروریستی دیگری نیز در سالگرد شهید سلیمانی در کرمان داشتند. در چنین شرایطی کار تکفیری‌ها بر هم زدن امنیت ما بود که به درخواست دولت عراق و دولت سوریه در کشور آن‌ها حضور پیدا کردیم تا بتوانیم امت اسلامی که درخطر بود را نجات دهیم.

ما به خاطر تأمین امنیت ملی کشورمان به این کشورها رفتیم و به آن‌ها کمک کردیم، از سوی دیگر ما در برابر ظلمی که به مسلمانان می‌شود به‌عنوان یک مسلمان مسئول هستیم و باید به آن‌ها کمک کنیم. باید توجه داشت طرح‌های صهیونیستی آمریکایی همچنان ادامه دارد و آن‌ها هیچ‌گاه دست از ظلم به مسلمانان و دشمنی خود با ما برنمی‌دارند.  

تأمین امنیت ملی و منافع کشور ضرورت حمایت از جبهه مقاومت را ایجاب می‌کند

طبق فرمایش حضرت امام(ره) که خطاب به دشمنان تأکید داشت اگر شما مقابل ما بایستید ما مقابل همه دنیای شما می‌ایستیم، امروز ما نیازمند وحدت و انسجام هستیم و قطعاً جبهه مقاومت در این حوزه باقدرت پیش می‌رود. زمانی که از لبنان برگشتم با شناختی که از گذشته از لبنان، حزب‌الله و جبهه مقاومت داشتم گفتم من حزب‌الله را زنده‌تر از هرزمانی دیدم و همه دیدیم که اقدامات آن‌ها خلاقانه‌تر و مدبرانه‌تر بود.

دشمن صهیونی با 7 لشکر هم نتوانست یک متر از سرزمین لبنان را تصرف کند درحالی‌که در سال 1364، همین رژیم صهیونیستی در کمتر از 3 ساعت تا بیروت آمد، هم دشمنان و هم شما باید بدانید که حزب‌الله زنده‌تر از همیشه است و راه جبهه مقاومت تداوم دارد. این باور ما است که به خاطر تأمین امنیت ملی و منافع خود ازهرجهت مسئولیت داریم و باید در این مسیر پیش برویم.

هیچ قدرتی در جهان قادر به شلیک هم‌زمان 320 پرتابه موشکی نیست

[خطاب به دانشجویانی که نسبت به مصاحبه با فیگارو درباره لبنان انتقاد داشتند]، شما باید تاریخ را مطالعه کنید و ببینید که قطعنامه «1701» چه زمانی به تصویب رسید و دولت لبنان، مجلس لبنان و حزب‌الله چه زمانی آن را پذیرفته و اجراشده است. این قطعنامه را شهید سید حسن نصرالله و دولت لبنان پذیرفت و این‌گونه نیست که آن‌ها بتوانند به آن‌طرف لیتانی بروند. اگر آن‌ها(حزب‌الله) رفته بودند، پس این‌همه مدت چه کسانی لیتانی را حفظ می‌کردند؟ از شما تعجب می‌کنم که این‌گونه سخن می‌گویید. به‌عنوان کسی که در این حوزه مطلع، متخصص و این‌کاره هستم و در هوافضا مدیریت و فرماندهی می‌کردم این را می‌پرسم که کدام قدرت در جهان قادر است مطابق آنچه در عملیات «وعده صادق 2» رخ داد و درآن‌واحد 320 شلیک هم‌زمان پرتابه‌های موشکی انجام شد را انجام دهد؟ این‌ها نشان می‌دهد که نباید این‌گونه سخن بگویید.

افتخار نظام عملیات «وعده صادق 2» بود که حتی تلویزیون دشمن هم آن را نشان داد، در موج دوم عملیات وعده صادق 2 دیدید که همه این موشک‌ها در هدف‌های خود در سرزمین دشمن نشستند و ما این کار را با طراحی و با موشک‌های هایپرسونیک انجام دادیم. آن‌هایی که به گنبدهای آهنین خود می‌بالیدند از موشک‌های ما ضربات جدی خوردند.

قطعاً امروز جایگزینی برای شهید سلیمانی نداریم (با بغض) چنانچه جایگزین شهید بهشتی را نداشتیم، اما جنگ به همین مبارزه زنده است. ما در سال 59 یک‌طرف کارون در جاده آبادان و نزدیک شهر می‌جنگیدیم اما در سال 66 در تهاجمات آخر رژیم بعثی آن‌طرف کارون خاکریز ساختیم. ما این فرازونشیب ها را داشتیم. منافقین از گردنه‌ای در غرب کشور راه افتادند و به آستانه کرمانشاه رسیدند اما شکست سختی به آن‌ها تحمیل کردیم؛ ما این روزها را دیده‌ایم.

نبرد و دفاع مقدس فراز و نشیب و سختی دارد اما مهم این است که ما مانند آن‌هایی که نفاق دارند و قرآن درباره آن‌ها می‌گوید زمانی که چشمشان به دشمن می‌افتد می‌گویند وعده الهی درست نبود و به کمک ما نیامد، نباشیم بلکه مانند آن عده‌ای از مسلمانان باشیم که وقتی چشممان به دشمن افتاد چنانچه در سوره احزاب آمده، بدانیم که این وعده خدا است و به آن ایمان بیاوریم.

شهید سلیمانی بارها به بشار اسد می‌گفت شما باید نسبت به مردمتان توجه کنید

با صراحت می‌گویم شهید سلیمانی بارها به بشار اسد می‌گفت شما باید نسبت به مردمتان توجه کنید چون به‌جز داعش، تعدادی از مخالفان، گروه‌های معترض مسلح بودند و حتی در نشست آستانه درباره آن‌ها بحث می‌شد و حرف‌هایی داشتند؛ البته ما با آن‌ها کار نداریم و نداشتیم ما با تروریست‌های داعش کار داشتیم و داریم. اکنون نیز مردم سوریه هر تصمیمی بگیرند، ما به عمل دولتی که در سوریه روی کار بیاید نگاه می‌کنیم. اگر رویکرد آن‌ها داعشی نباشد و به دنبال هماهنگی با صهیونیست‌ها نباشند تلاش ما این است که امت اسلامی یکپارچه باشد.

قدرت ما نه‌تنها به قدرت نظامی بلکه در قلب و دل مردم است | هرچند نسبت به هم نقد و سؤال داریم اما باید انسجام و وحدت داشته باشیم

من بارها این را گفته‌ام و این برای امروز نیست؛ ما این‌گونه فهم کرده‌ایم که قدرت انقلاب و نظام ما صرفاً از موشک‌های هایپرسونیک و نقطه‌زن نیست، ما به آن‌ها افتخار می‌کنیم، به شهید تهرانی مقدم‌ها و قدرت نظامی خود افتخار می‌کنیم اما قدرت ما در جمهوری اسلامی، قلب و دل مردم است. ما باید انسجام و وحدت خود را داشته باشیم؛ هرچند نسبت به هم نقد و سؤال داریم اما قطعاً در کنار آن به هم محبت کرده و به هم کمک کنیم تا کار پیش برود.

من به‌عنوان خدمتگزار می‌گویم، کشور ما از جهت منابع انسانی و منابع مادی کشور با ظرفیتی است. جوانان ما به دلایل مختلف از کشور می‌روند و این باعث غم و اندوهی بر قلب ما می‌شود. روزانه بیش از 2.5 تا 3 میلیون بشکه نفت هدر می‌دهیم که این هدر دادن جدای از موضوع بد مصرف کردن و اسراف انرژی است و تنها این میزان انرژی را از دست می‌دهیم که حل آن به دست شما جوانان است.

انقلاب اسلامی این فرصت را به من داد تا امروز اینجا باشم، ازاین‌رو مدیون هستم اگر لحظه‌ای برای فراهم کردن بستر حضور برای جوانان غفلت کنم. من در 28 سالگی سابقه مدیریت داشتم و آن زمان مدیرانی که بسیار از من مسن‌تر بودند می‌گفتند من بلد نیستم با آن‌ها کار کنم بااین‌حال در کارنامه من به‌کارگیری جوانان را می‌بینید. روزی که وارد شهرداری تهران شدم جوان 26 ساله را به شهرداری یکی از مناطق گماردم و جوان 27 ساله‌ای را معاون شهرداری کردم و این باور من است.

ما باید دست‌به‌دست هم دهیم و انسجام خود را حفظ کنیم، من هم قول می‌دهم در مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس از ظرفیت جوانان استفاده کنم چنانچه در حال حاضر مجموعه‌ای از دانشجویان را راه‌اندازی کرده‌ایم و طرح‌ها و لوایح مجلس را با دانشگاه‌ها به‌صورت جمعی و کارگاهی پیش برده و نظرات را  دریافت می‌کنیم.