کارآمدی نظام بر باور و عقیدۀ عامۀ جامعه اثر می‌گذارد

چهارمین اجلاسیۀ کنگرۀ بین‌المللی نخستین سفیر اهل‌بیت در ایران، حضرت علی بن امام محمدباقر (ع)

29 شهریور 1403

صوت

هفته وحدت و میلاد باسعادت نبی مکرم اسلام (ص) و امام صادق (ع) را تبریک عرض می‌کنم، در بدو ورود متوجه برگزاری یادواره 19 شهید این استان شدم، یاد و خاطره این شهدای عزیز را گرامی می‌داریم.

از اندیشمندان، برگزارکنندگان و دست‌اندرکاران این کنگره تشکر می‌کنم، حضرت علی بن محمدباقر (ع) در سال 113 هجری قمری – 55 تا 56 سال بعد از واقعه عاشورا – به این مکان هجرت کرده و امروز به‌ویژه افرادی مانند اینجانب که در مسئولیت و پاسخگو هستیم باید پاسداشت و حفظ فرهنگ اهل‌بیت، قرآن کریم و یاد و نام شهدا را مدنظر قرار دهیم.

تاریخ زندگانی هر یک از امامزادگان سرشار از مجاهدت‌های سیاسی در برابر ظالمان و جائران است

بزرگ‌ترین امانت و منتی که خداوند بر افرادی مانند ما و همه ملت ایران گذاشته، انقلاب اسلامی و مصادف بودن عمرمان با این زمان است که ما در فضای اسلامی و برخاسته از اندیشه مکتب الهی و اهل‌بیت تنفس کنیم؛ نباید تصور کنیم که پیروزی ما از سال 1357 اتفاق افتاده بلکه باید پیروزی‌مان را از دوران واقعه کربلا بدانیم و این مبارزات و هجرت‌ها تا امروز هم ادامه داشته است و در نظام اسلامی‌مان این عقبه را داریم و تاریخ زندگانی هر یک از امامزادگان سرشار از مجاهدت‌های سیاسی در برابر ظالمان و جائران است و هرگاه هجرت و به مکان و نقطه دیگری وارد شدند و برای توسعه فرهنگ و دین تلاش کرده‌اند.

امروز وقتی صحبت از هجرت، مبارزه و حرکت فرهنگی می‌شود، باورمان این است که باید با مال و جانمان خالصانه در راه خدا مجاهدت کنیم و اگر امروز در چنین مکانی حضور یافتیم و یاد و خاطره شهدا را در سراسر کشور گرامی می‌داریم، نشانه فرهنگ عمیق دینی و برخاسته از قرآن و مکتب اهل‌بیت (ع) است. انقلاب ما ریشه در این فرهنگ دارد و مبتنی بر سنت‌های الهی است.

بنده به‌عنوان راوی در جنگ شاهد بودم که در دوران انقلاب اسلامی و در حمله رژیم بعث که با حمایت مستکبران دنیا همراه بود، درزمانی که بنی‌صدر فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت اعلام می‌کرد نیرو و امکانات نداریم بنابراین نمی‌توانیم بجنگیم ازاین‌رو باید زمین بدهیم تا زمان بخریم تا بعدازآن چاره‌اندیشی کنیم و این تفکر برخاسته از فرهنگ شهادت و سنت‌های الهی نبود. در آن سنت‌های الهی موضوعیت نداشت و مرگ تلخ بود و شیرین نبود؛ نوع مدیریت و اداره جنگ مبتنی بر امکانات و تجهیزات بود اما زمانی که این تفکر از گردونه اداره جنگ خارج شد و حضرت امام خمینی (ره) فرماندهی جنگ را انجام داد، نگاه‌ها و باورها عوض شد، ارتش و سپاه باهم ممزوج شدند و وحدت ایجاد شد؛ و امروز باید عظمت انقلاب اسلامی و موفقیت در دوران دفاع مقدس را مشاهده کنیم.

اگر در راه خدا همه توانمان را به میدان بیاوریم، خداوند پیروزی ما را تضمین می‌کند

در اغلب جنگ‌ها بخشی از کشور جدا و قراردادهای ننگینی منعقد شده است اما در دوران دفاع مقدس چنین نشد. در عملیات‌های متعدد دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک ایران جدا نشد زیرا تغییر تفکرات را شاهد بودیم، درواقع بنی‌صدر اجازه ورود مردم به عرصه دفاع مقدس را نداد و هرچند بسیجیان آمده بودند اما گفتند شما آموزش ندیده‌اید و اسلحه نداریم تا در اختیار شما قرار دهیم اما مردم به میدان آمدند و تربیت مسجدی و ایمان به سنت‌های الهی و مجاهدت که خدا تضمین کرده که اگر ما درراه او هرچه داریم بدهیم باتدبیر، عقل، درایت، شجاعت و محکمی خداوند به ما توفیق خواهد داد، جان هم می‌دهیم و نگران هیچ موضوعی نیستیم.

روح و فرهنگ و باورها و فضا و محیط‌های امامزادگان برای ما موضوعیت دارد. امروز مردم با تمامی تألمات روحی، سختی و مشکلات مادی و معنوی و دلتنگی، زمانی که در این محیط‌ها حضور می‌یابند، به آرامش می‌رسند و این کنگره‌ها نوعی یادآوری و پرهیز از گرفتاری در یک غفلت بزرگ است و ایمان به سنت‌های الهی به ما در این دنیا عزت و قدرت می‌دهد و این امکان محل تقویت این‌چنین فرهنگ‌هایی است.

در یک جنگ ترکیبی هستیم؛ اگر پیروزی می‌خواهیم، باید به لحاظ معنوی و معرفتی آماده‌باشیم

ما مسئولان به‌ویژه رئیس اوقاف وظیفه‌داریم در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به بحث خدمات رفاهی این اماکن توجه کنیم، امروز در یک جنگ به‌تمام‌معنای ترکیبی قرار داریم و با توجه به عقبه تفکری این جنگ، نیازمند چنین فرهنگی است و دشمن تلاش می‌کند این فرهنگ را دچار مشکل کند. بنابراین ازنظر فکری و معرفت دینی باید جوانان را آماده کنیم و در جنگ ترکیبی و نرم حضور یابیم و موفق شویم؛ این وظیفه ما است و نباید از آن غفلت کرد.

کارآمدی نظام بر باور و عقیده عامه جامعه اثر می‌گذارد | اگر خود را سرباز آقا و مردم می‌دانیم، این مسئولیت متوجه ماست که کارآمدی دین در اداره جامعه را اثبات کنیم

مسئولان باید بدانند امروز کارآمدی نظام جمهوری اسلامی در عرصه مسائل اقتصادی، فرهنگی و تمامی عرصه‌های زندگی مردم، تأثیر در باورهای آن‌ها دارد و اگر امروز دغدغه مردم، اسلام، فرهنگ اهل‌بیت (ع) و شهدا راداریم و اگر امروز صادقانه خدمتگزار مردم بوده و سربازی رهبری معظم انقلاب را انجام می‌دهیم، باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم چراکه در قدرت هستیم و این مسئولیت متوجه ما است. مردم نشان دادند در هر عرصه‌ای که مسئولان و مخصوصاً ولی امر مسلمین خواسته‌ای از آن‌ها داشته و هر موقع اسلام و نظام به آن‌ها  نیاز داشته، تمام‌قد به میدان آمده‌اند.

امام (ره) می‌فرمود از فانتوم‌ها نترسید، اما از خالی شدن مساجد بترسید

امام خمینی (ره) می‌فرمود از فانتوم‌های دشمن نترسید، اما از خالی بودن مساجد بترسید. دو روز گذشته برای اقامه نماز صبح در مسجدی حضور یافتم و نوشته‌ای توجهم را جلب کرد که در آن آمده بود «نمازگزاران عزیز اگر در مسجد صدای بچه‌ها و نوجوانان را نشنیدید آینده را درخطر ببینید» و یاد این جمله امام افتادم. این اماکن و محیط‌های فرهنگی پایگاه‌های جنگ نرم و سخت هستند و وظیفه ماست که به این مهم توجه کنیم و شرایط آن‌ها را متناسب با نیازهای روز جامعه فراهم کنیم و باید در تراز نظام اسلامی وظایفمان را انجام دهیم اما متأسفانه نتوانستیم در این راستا به‌خوبی انجام‌وظیفه کنیم و امیدوارم خداوند ما را به خود واگذار نکند و در قیامت مدیون شهدا و امام شهدا و در این دنیا خجل زده مردم نباشیم.

همه باید با همکاری همدیگر و وحدت و تلاش پیش برویم، باید حداکثر تلاشمان را برای رفع مشکلات داشته باشیم و امیدواریم این فضاها و محیط‌ها باعث امیدواری مردم و یأس دشمنانمان شود.