بعد از ۴۰ سال مجاهدت مستمر، شهادت برای سپهبد شادمانی یک توفیق بزرگ الهی بود
دیدار با خانواده سپهبد شهید علی شادمانی
۲۶ تیر ۱۴۰۴

سپهبد شهید شادمانی از همسنگران حاج حسین همدانی و علی چیتسازیان بود که هرکدام از چهرهها و مجاهدین جدی و اثرگذار دوران دفاع مقدس تا به امروز بودند.
بعد از ۴۰ سال مجاهدت مستمر، شهادت برای سپهبد شادمانی یک توفیق بزرگ الهی بود؛ ایشان به دست شقیترین انسانها و به تعبیر قرآن کریم، «کافران اهل کتاب» به شهادت رسید؛ هرچند این اتفاق برای خانواده ایشان سخت است؛ ولی همگی تسلیم رضایت الهی هستیم و این مسیر را توفیقی بزرگ میدانیم.
فقدان فرماندهان و دانشمندان شهید برای کشور سخت است. هریک از شهدای اخیر بهنوعی ذخیرههای ما از دوران دفاع مقدس بودند که امیدواریم به برکت خون و مجاهدت آنها در این مسیر، پیروزی نهایی جبهه مقاومت و نابودی کامل دشمنان بهزودی محقق شود.
باور و حفظ انسجام ملی یک وظیفه عمومی است
سنتهای الهی تجدید، تحویل و تبدیل نمیشوند؛ بلکه با ثباتاند و البته تسخیر قلب انسانها در اختیار ارادهٔ الهیست. بهخاطر همین شاهدیم که در جنگ اخیر یک تحول عظیم در سطح جامعه ایرانی اتفاق افتاد.
۳۰ سال پیش زمانی که هنوز حرفی از مدافعان حرم نبود، با شهیدان حاجقاسم سلیمانی، غلامعلی رشد و احمد کاظمی این بحث را داشتیم که اگر جنگ شود، نسل فعلی مانند نسل ما عمل خواهد کرد؛ جواب ما ابهام داشت و میگفتیم، نه. مدافعین حرم که اتفاق افتاد، دیدیم که دفاع داوطلبانه مردمی صورت گرفت.
باور و حفظ انسجام ملی یک وظیفه عمومی است. در موضوعات نظامی در این جنگ ۱۲ روزه شناخت ما نسبت به اصلیترین دشمنمان آمریکا و رژیم صهیونیستی خیلی عمیق شد. این جنگ اگرچه خیلی فشرده بود؛ اما یک تجربهٔ خیلی عظیم بود که قابلقیاس با دوران دفاع مقدس نیست؛ چراکه جنس و موضوع و پیچیدگی کار بسیار متفاوت است.
نتیجهٔ این جنگ تحقق چیزی بود که ما هرگز باور نمیکردیم و آن انسجام افراد مختلف با سلیقههای متفاوت بود که شاید کسی آنها را باور نداشت. مشابه این اتفاقات در دوران دفاع مقدس نیز وجود داشت؛ البته افراد در آن زمان بهمرور در جبهه آموزش دیده و آماده شدند؛ اما ملت ایران در جنگ اخیر یکروزه متحول شده و آموزش دیدند و حتماً تداوم آن نیز وجود دارد.
ولایتمداری مهمترین ویژگی شهید شادمانی بود. شهید شادمانی یک شخصیت خستگیناپذیر بود که مجاهدت در راه خدا را وظیفه و تکلیف میدانست و در شرایط سخت سالهای انقلاب و جنگ در کردستان لحظهای دست از مبارزه برنداشت.
همسر شهید شادمانی: الگوی شهید شادمانی در مجاهدت، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شهدای کربلا بود
در ادامه، ملیحه فرجی، همسر سپهبد شهید شادمانی با بیان اینکه سالها شاهد مجاهدت خاموش و در گمنامی شهید شادمانی در جبهههای کردستان و جنوب بودم، گفت: الگوی شهید شادمانی در ۴۰ سال مجاهدت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شهدای کربلا بود.
مهدیه شادمان فرزند سپهبد شهید شادمانی با بیان اینکه پدرمان مقید به گمنامی بود، گفت: شهید شادمانی در کنار اینکه دانش بالای نظامی داشت، نگاه و دانش سیاسی جامعی داشت که فراتر از نگاه و دیدگاههای رادیکال رایج بود.
وی جهاد تبیین را یکی از توصیه و وصیتهای شهید شادمانی دانست و ادامه داد: بنا به وصیت پدرمان از زمانی که خبر شهادت ایشان را شنیدیم سعی کردیم در وسط میدان باشیم و عرصه را خالی نکنیم و سعی در حفظ وحدت ملی کردیم.
پسر شهید شادمانی در ادامه این دیدار با بیان اینکه پدرم به دنبال شهادت بود و حسرت بسیاری داشت، گفت: در آخرین دیداری که پدرم با حضرت آقا داشتند، پدرم از حضرت آقا درخواست میکنند که برای او دعای شهادت کنند. خداوند مزد گمنامی پدرم در این سالها را با شهادت داد و همه شهیدان یک جلوه دارند و تا ابد ماندگار هستند.