مردم ما ثابت کرده‌اند که در همه عرصه‌ها و با همه سختی‌ها و مشکلات در میدان هستند

‌سخنرانی محمدباقر قالیباف در سی و ششمین یادواره سردار شهید «حسین املاکی»

۹ فروردین ۱۴۰۴

خداوند بزرگ را شاکریم که این توفیق نصیب شد که در این روزهای پایانی ماه مبارک رمضان در جمع شما مردم متدین، ولایتمدار و محب اهل‌بیت لنگرود باشیم. به‌ویژه اینکه این جلسه و مجلس به یاد شهدا و به‌ویژه شهدای عزیز این شهرستان است. در این فرصت یاد بیش از ۸ هزار شهید این استان را گرامی می‌داریم.

در ابتدا به سهم خودم از همه عزیزان، مسئولان، استاندار محترم، نمایندگان، امام‌جمعه و همه عزیزان و به‌طور خاص و ویژه از خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان عزیزی که در این جمع حضور دارند، تقدیر و تشکر می‌کنم و از خداوند بزرگ آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما را دارم. وظیفه خودم می‌دانم که از همه ملت عزیز ایران در همه شهرها و روستاها به دلیل حضوری که روز گذشته در راهپیمایی روز قدس داشتید، تقدیر و تشکر کنم.

موضوع فلسطین، موضوع اول بشریت و انسانیت است

امام(ره) جمعه آخر ماه مبارک رمضان را به‌عنوان روز قدس برای دفاع از مظلومان فلسطین، برای عزت مسلمانان و جهان اسلام و برای دفاع از کسانی که مظلوم واقع شدند و به آنان ظلم شد، تعیین کرد، امروز شاهدیم که چگونه نظام سلطه و در رأس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی، این مردم مظلوم را به خاک و خون می‌کشند و به آنان ظلم می‌کنند. در این شرایط حضور شما مردم در راهپیمایی روز قدس نشان داد که موضوع فلسطین علاوه بر اینکه موضوع اول جهان اسلام است، موضوع اول بشریت و انسانیت است و از قلب آمریکا و اروپا تا شرق دور در این روز برای دفاع از فلسطین و مظلومیت این مردم می‌ایستند و به میدان می‌آیند. به همین دلیل به سهم خودم از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس تشکر می‌کنم و پیشاپیش فرارسیدن عید سعید فطر را به همه مردم تبریک و تهنیت می‌گویم‌‌.

بیش از سی سال است که این مجالس برگزار می‌شود و بنده همواره در این مجالس بر این نکته تأکید می‌کنم که این مجالس، مجالس ذکر یاد و خاطره شهداست و از همه مهم‌تر، مجلس تذکر و یادآوری برای بنده و امثال بنده است که همرزم و همسنگر آنان بودیم و امروز هم در جایی هستیم که مسئولیتی بر عهده ماست و آن مسئولیت برای ما سنگین است که هم در دنیا و هم در آخرت باید پاسخگوی آن باشیم.

در حقیقت این مجالس، یادآوری است که ما دچار غفلت نشویم و چرخه روزگار و دنیا ما را از ارزش‌ها، اصالت‌ها و آن مبانی که برای آن انقلاب کردیم، دور نکند، امام خمینی(ره) آن مرد الهی که جز برای خداوند کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت، نتیجه اخلاص او در این مقطع زمانی هم باعث عزت برای مسلمین و هم احیای مجدد برای اسلام شد.

در هر مسئولیتی بوده‌ام این را گفته‌ام اگر آینده فرزندانمان را می‌خواهیم یک وظیفه‌داریم و آن اینکه کارامدی دین در جامعه را اثبات کنیم

اگر می‌خواهیم وارثان خوبی برای شهدا و خدمتگزاران خوبی برای مردم عزیزمان باشیم و اگر عزت ایران را می‌خواهیم و دل در گرو اسلام داریم و آینده فرزندانمان را می‌خواهیم، یک وظیفه بیشتر نداریم و آن وظیفه این است که ما باید کارآمدی دین در اداره جامعه را اثبات کنیم تا فردای قیامت شرمنده شهدا و امام شهدا نباشیم.

اگر ما نتوانیم این کار را انجام دهیم و اگر سخنی بگوییم که پشت آن عمل برای این وظیفه نباشد و اگر هم بعد مادی و هم بعد معنوی زندگی مردم را فراهم نکنیم، درواقع، دین خودمان را به مردم، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی عزیزمان ادا نکرده‌ایم‌. البته همه ما این را می‌دانیم که آن مبانی که با آن انقلاب کردیم و آن مبانی که امروز برای ما اصل است، این است که ما در قیام و حرکتمان متکی بر فرهنگ قرآنی و فرهنگ اهل‌بیت هستیم و طبیعتاً مسئولیم که در مقابل ظلم بایستیم، با ظلم مبارزه کنیم، یاور مستضعفان باشیم و از مظلومان دفاع کنیم و در این مسیر حرکت حتماً دشمنان فراوانی هم خواهیم داشت.

مردم ما ثابت کرده‌اند که در همه عرصه‌ها و با همه سختی‌ها و مشکلات، آنجایی که نسبت به انقلاب، کشورشان و فرمایشات امامین انقلاب هر وظیفه‌ای برای آنان مشخص‌شده است و هر چیزی که مسئولان از مردم خواستند، مردم ما بدون هیچ تعارفی در این عرصه به میدان آمده‌اند؛ بدون تعارف این نکته را عرض می‌کنم که حتی گله‌مندی‌های خودشان را هم کنار گذاشته‌اند.

این واقعیتی است که مردم ما وظیفه خودشان را به‌درستی عمل کردند و این ما هستیم که در حوزه مسئولیت‌های خودمان و در همه سطوح باید بتوانیم به وظیفه خودمان به‌درستی عمل کنیم.برخی از مشکلات در کشور ما ماندگار شده و برخی از این مشکلات هم در حقیقت انباشتگی پیداکرده که این انباشتگی خودش این مشکلات را سخت‌تر و پیچیده‌تر کرده است.

مردم گره جنگ را باز کردند؛ جان دادند، مال دادند، فرمانده تربیت کردند و اداره کردند

اگر از بنده سؤال کنید که ریشه این مشکلات کجاست؟ بنده بسیار صریح و روشن می‌گویم ما هر موقع  برای هر موضوعی مردم را از صحنه آن کاری که می‌خواهیم انجام دهیم و آن تصمیمی که می‌خواهیم بگیریم، دور کردیم و هرزمانی که نقشه و مشارکت معناداری برای مردم تعریف نمی‌کنیم و مردم را در جریان نمی‌گذاریم و آن‌ها را در انجام آن کار دخیل نمی‌کنیم و به مردم نقش نمی‌دهیم، آن کار همیشه دچار مشکل می‌شود.

شما نگاه کنید در دوران دفاع مقدس وقتی ما با بحران بزرگی مثل جنگ و تجاوز دشمن روبرو شدیم. به دلایل مختلف که در رأس آن بنی‌صدر قرار داشت به مردم اجازه ورود به عرصه جنگ را نداد. در آن مقطع هرروز ما در جبهه مشکل داشتیم و بنی‌صدر می‌گفت که ما زمین می‌دهیم تا زمان بخریم. در این شرایط اما امام خمینی(ره) راه حضور مردم را که تبلورش بسیج بود به میدان دفاع مقدس باز کرد و مردم از همه قشرها راهی جبهه‌ها شدند و گره جنگ را باز کردند و جنگ را اداره کردند. همچنین ما یادمان نرفته که در هنگامی‌که در جنگ بودیم، منافقین با ما چه کردند؟ منافقین ۱۷هزار نفر از مردم را در کوچه و خیابان ترور کردند و افرادی چون رجایی و باهنر به شهادت رسیدند.

چه کسی ریشه منافقین را کند؟ امام در آن مقطع فرمانی را صادر کردند و گفتند که ایرانی که ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد همه‌شان مسئولان امنیتی هستند و هرکسی باید دقت کند تا منافقین شناسایی شوند و این کار صورت گرفت، لذا گزارش یک رفتگر باعث شد موسی خیابانی و همراهانش شناسایی شدند. بنابراین این مردم بودند که پای به میدان گذاشتند.

راه‌حل مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی امروز در گرو به میدان آمدن مردم است، هر کجا مردم در صحنه باشند و ما اجازه ورود به مردم را بدهیم موفق خواهیم شد و هر موقع مردم را حذف کنیم کاری از دستمان بر نخواهد آمد.

باید بستر را برای سرمایه‌گذاری مردم فراهم کنیم

طبق اظهارات مقام معظم رهبری درباره انتخاب شعار سال 1404 در خصوص سرمایه‌گذاری برای تولید، این سرمایه در دست مردم است، مدیریت و ابتکار هم در دست مردم است. چرا ما این بستر را فراهم نمی‌کنیم؟ بنده به سهم خود و نوبه خودم با همه نگاهی که داشتم و هر کجا بودم و امروز هم که در مجلس شورای اسلامی هستیم همه تلاشمان این است که قوانین و مقرراتی را دنبال کنیم که بستر را برای حضور مردم و حل مشکلات آن‌ها فراهم کنیم.

ما باید بستر را برای سرمایه‌گذاری مردم فراهم کنیم، ما باید برای سرمایه‌های کوچک مردم سازوکار مناسب را ایجاد کنیم.

ما مصمم به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور برای حمایت معیشتی از مردم هستیم ، موضوع ارائه کالابرگ در مجلس تصویب شد و باید هفت دهک را تحت پوشش قرار دهد. دولت و مجلس باید به هم کمک کرده و قوه قضاییه باید نظارت کند تا این موضوع به‌درستی اجرا و پیگیری شود.

ناترازی در مدیریت و نوع نگاه است

ناترازی در مدیریت و نوع نگاه است وگرنه چه معنی دارد در کشوری که ۱۹.۵ درصد انرژی فسیلی و ذخیره دنیا را دارد، گفته شود که گاز کم داریم. چه کسی این مسئله را از ما می‌پذیرد؟ غیرازاینکه بگوییم ما ناترازی مدیریتی داریم! همچنین می‌گوییم که قصد صرفه‌جویی داریم، خب در این شرایط که مردم هم خودشان این مسئله را قبول دارند اگر صرفه‌جویی کردند باید سهم مردم از صرفه‌جویی‌شان مشخص شود و نفعش به آن‌ها برسد.

همچنین ما یک و نیم میلیون بشکه در زمان مصرف نیز بد مصرف می‌کنیم. بنابراین معتقدم وقتی مردم به میدان وارد شوند و وظیفه پیدا کنند جلوی هدر رفت انرژی در این بخش سد خواهند کرد.

قانون تأکید دارد که مردم باید مسکن بسازند و ما باید تسهیلات در این بخش را برای مردم فراهم کنیم و این وظیفه‌ای است که باید دنبال کنیم لذا ما قوانین را در این حوزه در نظر گرفتیم و به دولت کمک می‌کنیم که این موضوع انجام شود.