نباید کارنامۀ ضعیف خود را به‌ نام امام و انقلاب ارائه کنیم

‌تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی(ره) در چهل‌وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی

۱۴ بهمن ۱۴۰۳

صوت

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلاً

مبارک بودن دهه فجر به این خاطر است که اوج ملت شدن مردم ایران است، انقلاب اسلامی فتح الفتوحی برای جوانان ایران اسلامی زیر چتر دین است. تاکنون چیزی مانند دین وجود نداشته که ایرانی‌ها را منسجم کرده و تبدیل به ملت کند لذا اگر قدردان باشیم باید در حفظ این سرمایه بکوشیم که رمز ماندگاری انقلاب اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرموده‌اند انقلاب اسلامی بود که توانست امر ملی را در ایران احیا کند، یادآور شد: امام(ره) و مقام معظم رهبری بودند که این قطب‌نما و جهت‌گیری را به ملت ایران دادند که امیدواریم با حفظ مسیر و اندیشه امام(ره)، از آن پاسداری کنیم.

مردم‌سالاری امام ناشی از اسلام‌شناسی امام بود

مردم‌سالاری امام(ره) ناشی از اسلام‌شناسی ایشان بود و ایشان بر همین اساس به مردم‌باوری رسیده بود، امام(ره) به ما آموخت که هدف ما پیش بردن دین و دنیای مردم توأم باهم و عدم غفلت از یکی به بهانه توجه به دیگری است. ایشان با همین باور توانست دین را عامل حرکت و معرفت در جامعه کند. امام(ره) به ما آموخت فهمی که بر پایه مردم‌باوری نباشد، درست نیست. ایشان به ما آموخت، محوریت در تمام امور اعم از اقتصاد، سیاست داخلی، سیاست خارجی و غیره با مردم است.

دراین‌بین، محرومان در میان همه مردم در اولویت هستند زیرا آن‌هایی تا پایان راه، پای‌کار انقلاب خواهند ماند که طعم محرومیت و فقر را چشیده باشند. مسئولان جمهوری اسلامی نیز صرفاً خادمان مردم هستند و ایجاد هرگونه زحمت برای مردم و یا ایجاد عدم رضایتمندی برای آن‌ها به‌ویژه اقشار محروم باید خط قرمز هر مدیر و مسئولی باشد.

امام(ره) به مردم شریف ایران اعتمادبه‌نفس ملی داد، ما طی همه فراز و نشیب‌های 46سال اخیر از پیروزی انقلاب تا دفاع مقدس و در عبور از فتنه‌های گوناگون، چالش‌های امنیتی، فشارهای اقتصادی و تحریم، در جبهه مقاومت، در پیشرفت‌های شگفت‌انگیز کشور در عرصه علم و دانش و بسیاری موارد دیگر، اعتمادبه‌نفس را در مردم خود دیده و تجربه کردیم.

امروز با هیچ بهانه‌ای حق نداریم با عملکرد خود این اعتمادبه‌نفس را از مردم بگیریم؛ چه با بی‌توجهی، چه با اشتباه رسانه‌ای، چه با اشتباه در حکمرانی اقتصادی و چه با ضعف مدیریت. محروم نگاه‌داشتن مردم چه از سر ناکارآمدی و چه از سر غرض‌ورزی خلاف موازین انقلاب است. اگر نتیجه عملکرد مدیریتی ما چنین بود باید با خود روراست باشیم و بدانیم خلاف مکتب امام(ره) و مردم عمل کرده‌ایم نه اینکه کارنامه ضعیف خود را به نام امام(ره) و انقلاب ارائه کنیم.

امام به نقش زنان در فرهنگ، تربیت، پرورش به‌ویژه فرزندان خود و اقتصاد تأکید ویژه داشتند

القای دشمنان یا وادادگان در این خصوص که مردم از انقلاب بریده یا خسته شده‌اند، یک دروغ بزرگ و مردم‌فریبی است، هیچ‌کس بیشتر از همین مردم پای انقلاب هزینه نداده و بیشتر از این مردم انقلاب را از آن خود نمی‌دانند اما وقتی عملکرد ما در شأن این مردم نباشد قطعاً حق با مردم است.

امام(ره) به مردم به معنای عام و توده توجه داشته و به برخی اقشار توجه بیشتری داشتند، در کنار آن از مردم انتظار پیش‌آهنگی و کنشگری داشتند همچون جوانان، بانوان، کارآفرینان، تولیدکنندگان، کارگران و غیره. ایشان به نقش زنان در فرهنگ، تربیت و پرورش به‌ویژه برای فرزندان خود و همچنین اقتصاد تأکید ویژه داشتند. ایشان در وصیت‌نامه الهی و سیاسی خود نسبت به کنشگری زنان توجه داشته و از نقش آن‌ها در اقتصاد نیز تقدیر کرده‌اند. همه مردم ازجمله زنان، تولیدکنندگان و کارآفرینان در اقتصاد مؤثر هستند.

مردمی بودن، اقتصاد را از حصر بیرون می‌کشد

امام(ره) به موضوع حصر اقتصادی که از زمان حیات ایشان بوده و تا امروز که حلقه آن تنگ‌تر شده، اعتنا داشته‌اند، آنچه که اقتصاد را از حصار بیرون می‌کشد مردمی بودن است. امروز اقتصاد ما به خاطر دولتی بودن تاب‌آوری پایینی در برابر تحریم‌ها دارد لذا اعتمادبه‌نفس تولیدکننده ایرانی نباید بشکند و دراین‌بین مداخله نابجا یکی از عوامل از بین رفتن این اعتمادبه‌نفس است که باید نسبت به آن حساس باشیم.

دولت نه‌تنها خود نباید خطایی کند بلکه باید با حمایت دقیق از اقتصاد مولد خصوصی، حافظ اقتصاد مردم باشد، امام عزیز ما درعین‌حال که به سیاست داخلی و اقتصاد اهمیت می‌داد به سیاست خارجی نیز تأکید داشت. نگاه ایشان در این حوزه بسیار روشن و پیشرو است و همواره تأکید داشته‌اند که همه درباره حوزه خارجی مسئولیت دارند اما ناوبری با وزارت امور خارجه است. ایشان از هر کشوری که نخواهد در امور مردم و کشور ما دخالت کرده و یا ما را به خود وابسته کند، استقبال می‌کند و اولویت را نیز با کشورهای اسلامی دانسته‌اند. این مبانی و اصول محکم و شفاف، دست ما برای تحول در روش‌ها در دوره‌ها و مسئله‌های مختلف را باز می‌کند.

استواری مردم‌سالاری نیازمند توازن میان عقلانیت، عدالت و معنویت است

با اطمینان می‌گویم، امام(ره) جزء اولین متفکرانی بود که درباره رژیم صهیونیستی هشدار داد و اولین بار با ارتباط شاه و اسرائیل مخالفت کرد. وعده ایشان درباره آزادسازی قدس نیز صادق بوده و طبق وعده‌های الهی رخ می‌دهد. صهیونیسم، عصاره رذائل همه خون‌خواران تاریخ است که امروز در برابر وجدان جهانی سرافکنده شده و به هیچ‌یک از اهداف راهبردی خود در غزه و جنوب لبنان نرسیده و نخواهد رسید.

مکتب امام(ره) را مکتب توازن میان عقلانیت، عدالت و معنویت میدانم، اگر این ترکیب موزون نباشد، بنای مردم‌سالاری دینی استوار نمی‌ماند و ثمره شیرینی نخواهد داشت. با نگاهی به تجربیات خود نیز می‌بینیم هر جا از این ترکیب متوازن فاصله گرفته و از مکتب امام(ره) و رهبری منحرف‌شده‌ایم، دین و دنیایمان در معرض خطر بوده است. مکتب امام(ره)، مکتب تحول است و امروز اینجا جمع شده‌ایم تا با امام خمینی کبیر(ره) تجدیدعهد کنیم که گام‌های بعدی تحول‌آفرینی، را هوشمندانه‌تر و مردمی‌تر و عقلانی‌تر برداریم.

اعتمادبه‌نفس ملی که امام(ره) به ملت ایران داد بزرگ‌ترین سرمایه ما در این مسیر است و امیدواریم همه در حفظ این سرمایه بکوشیم و تحت زعامت رهبر معظم انقلاب، اندیشه امام(ره) را پیش برده و ارتقا دهیم. امروز اینجا جمع شده‌ایم تا با امام و شهدا بیعت کنیم که تا جان داریم راه امام(ره) و شهدا را ادامه خواهیم داد.