کالاهایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند

نشست کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵

۶ بهمن ۱۴۰۴

بودجه ۱۴۰۵ نه‌تنها سند مالی دولت بلکه سند مالی زندگی مردم و دخل‌وخرج آنهاست، هر تصمیمی که می‌گیریم برای این است که تورم جبران شود؛ بنابراین تصمیمات نباید به‌گونه‌ای باشد که مجدداً دست در جیب مردم کنیم؛ اما قطعاً باید تورم را کنترل کرده و آن را برای مردم جبران کنیم. این کارها شدنی است و انجام آن نیازمند همدلی، هم‌فکری و تفاهم در تصمیم‌گیری است.

دولت و مجلس باید بدانند که سیاست‌ها در برنامه هفتم مشخص و تبدیل به قانون شده است، هر تحول و اصلاح در بودجه ۱۴۰۵ باید منطبق بر سیاست‌های برنامه هفتم، باشد و نباید مجدداً سیاست جدید بسازیم، البته من منکر این که ممکن است اشکالاتی در برخی احکام برنامه وجود داشته باشد که نیازمند اصلاح است؛ نیستم، اما این اشکالات باید احصاء شده و با گفتگو آن را در مجلس اصلاح کنیم؛ ولی نباید سیاست جدید بودجه‌ای در بودجه قرار دهیم و دولت و مجلس هر کدام این کار را انجام دهند، خطاست.

مجلس باید به دولت برای یافتن روش‌ها کمک کند و دولت نیز باید روش درستی را انتخاب کند تا بودجه ۱۴۰۵ در مسیر برنامه هفتم حرکت کند البته ما این اراده را در دولت دیده‌ایم و ما نیز در مجلس کمر همت می‌بندیم تا انسجام میان دولت و مجلس که خواسته رهبر معظم انقلاب است، ایجاد شود.

انتقاد از افزایش قیمت کالاهایی که ارتباطی با ارز ترجیحی ندارند

افزایش نرخ ارز نباید بر بسیاری از کالاها و خدمات اثرگذار باشد چرا که اساساً ارتباطی با ارز ندارند، بنابراین اگر تغییر قیمت در این کالاها اتفاق می‌افتد، باید با متخلفان و گران‌فروشان برخورد شود و به سمت کنترل بازار حرکت کنیم.