گرانی برخی کالاهای ضروری، قطعی برق و کمبود آب، عرصه را بر زندگی مردم تنگ کرده است

نطق رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی

۴ شهریور ۱۴۰۴

فرارسیدن ماه ربیع‌الاول را  به همکاران گرامی و ملت شریف ایران، تبریک عرض می‌کنم. عزاداری‌های پرشور و انسان‌ساز دو ماه محرم و صفر و مشارکت باشکوه در پیاده‌روی اربعین بار دیگر پیوند تاریخی ملت شریف ایران با راه و منطق سیدالشهدا (ع) و محبت عمیق ملت به خاندان اهل‌بیت (ع) را آشکار ساخت. ما ملت امام حسینیم و تا همیشه حسینی خواهیم ماند.

حفظ و تقویت اتحاد میان دولت و ملت و مسئولان توصیه قطعی و صریح رهبر انقلاب به همه ماست

فرارسیدن هفته‌ دولت، یاد و خاطره‌ شهیدان جاودانه‌ خدمت شهید رجایی، شهید باهنر، شهید رئیسی عزیز و عموم شهدای خدمتگزار ملت در نهاد دولت را گرامی می‌داریم. تقدیر چندباره‌ رهبر حکیم انقلاب از کمال اتحاد و همدلی میان قوا و تأکید ایشان بر حفظ اتحاد مقدس موجود در کشور، مهر تأیید دیگری بر همکاری نزدیک مجلس دوازدهم و دولت برای رفع مشکلات کشور بود.

حفظ و تقویت اتحاد میان دولت و ملت و اتحاد میان مسئولین نظام، توصیه‌ قطعی و صریح رهبری به همه‌ ماست، هر یک از ما اگر منافع ایران عزیزتر از جان و منافع اسلام و انقلاب را بر منافع شخصی و جناحی خود ترجیح می‌دهیم، باید پشتیبان دولت باشیم و از صمیم قلب موفقیت آن را موفقیت خود بدانیم؛ قدردان تلاش‌های رئیس‌جمهور پرکار و پیگیر جناب آقای دکتر پزشکیان هستیم و از تمام ظرفیت‌های نهادی و اجتماعی مجلس برای کمک به دولت جهت حل مشکلات مردم و عمل به وظایف خطیر خود استفاده خواهیم کرد.

بر همگان روشن است که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و دفاع مقدس هسته‌ سخت ۹۰ میلیونی و شکست دشمن در رسیدن به اهداف خود، تأثیرات زیادی بر شرایط کشور در ابعاد مختلف گذاشته و درک دقیق این شرایط و اقدامات درست و به هنگام وظیفه‌ هر ایرانی است که البته تکلیف ما مسئولان بسیار سنگین‌تر از دیگران است.

مردم ایران با پشتیبانی همه‌جانبه خود از نیروهای نظامی و مسئولین سیاسی کشور بزرگ‌ترین ضربه را به طراحی دشمن زدند و نقشه‌ دشمن برای تجزیه‌ ایران بزرگ را نقش‌برآب کردند. مردم با تصمیم تاریخی‌شان، وظیفه‌ خود را به انجام رساندند و اکنون نوبت ما مسئولان است تا به وظیفه‌ خود در قبال این مردم نجیب عمل کنیم.

دشمن به دنبال سوءاستفاده از گرانی برخی کالاهای ضروری،  قطعی برق  و کمبود آب برای رسیدن به اهداف شوم خود است /  تکلیف ملی دولت این است که با جدیت برنامه‌های موجود برای حل مشکلات را  به تصمیم نهایی برساند

نمایندگان مجلس که در حوزه‌های انتخابیه از نزدیک با موکلین خود در تماس هستند، مشکلات مردم را لمس می‌کنند، گرانی برخی کالاهای ضروری، قطعی برق و کمبود آب، عرصه را بر زندگی مردم تنگ کرده و دشمن نیز در صدد است که از این مشکلات سوءاستفاده کند و ناکامی‌اش را در رسیدن به اهداف شوم خود جبران کند.

اکنون بر دولت تکلیف ملی است که با جدیت برنامه‌های موجود برای حل این مشکلات را به تصمیم نهایی برساند و با تشریح آنها برای مردم نشان دهد که برنامه‌ دقیق و عملی دولت برای حل این مشکلات چیست و در چه برنامهٔ ‌ زمان‌بندی شده‌ای این مسائل حل می‌شوند.

مردم باید اطمینان داشته باشند ما مسئولان برای حل مشکلات آنها برنامه‌ مشخصی داریم و با جدیت به دنبال اجرایی‌کردن آنها هستیم. هنگامی که مردم تصویر دقیقی از آینده داشته باشند، باانگیزه بیشتری در همراهی با مسئولان برای اجرایی‌شدن حل مشکلات کمک خواهند کرد.

برای مسائل اصلی مانند ناترازی انرژی و مشکلات معیشتی برنامه‌های عملیاتی  آمادهٔ اجرا وجود دارد و امیدوارم دولت هر چه زودتر اجرا کند

برنامه‌ هفتم پیشرفت به‌عنوان نقشه‌ راه اجرایی کشور در این زمینه، مسیرها را روشن کرده و مجوزهای لازم را به دولت داده است، با اطمینان خاطر دادن به مردم، اینجانب به‌عنوان کسی که از بحث‌های کارشناسی و برنامه‌های موجود، مطلع و شاهد تلاش‌های دولت محترم هستم به مردم شریف ایران عرض می‌کنم، گرچه نقدهای بعضاً جدی به برخی عملکردها در دستگاه‌های اجرایی وجود دارد، اما باید بدانید برای مسائل اصلی موجود مانند ناترازی انرژی و مشکلات معیشتی برنامه‌های عملیاتی وجود دارد که باتکیه‌بر آن می‌توان در زمانی کوتاه و به صورتی محسوس بسیاری از مشکلات را به حداقل رساند.

در این زمینه بحث‌های کارشناسی زیادی در دولت صورت‌گرفته و بسیاری از آنها آماده‌ اجرایی‌شدن است و قوه‌ مجریه با جدیت در تلاش است تا زمینه‌ اجرایی‌شدن آنها را فراهم کند. اینجانب امید فراوانی دارم که دولت محترم هر چه زودتر اجرای این برنامه‌ها را همراه با تشریح آن برای عموم مردم آغاز کند.

یکی از این برنامه‌ها اجرایی‌شدن طرح کالابرگ الکترونیک است که می‌تواند با ثابت نگاه‌داشتن مبلغی که شهروندان برای خرید کالاهای ضروری می‌پردازند و پرداخت مابه‌التفاوت ‌آن باقیمت‌های بازار توسط دولت، آرامش معیشتی برای جامعه ایجاد کند تا مردم فارغ از هر شرایط اقتصادی و سیاسی اطمینان داشته باشند در طول هر سال کالاهای ضروری خود را با قیمتی ثابت خریداری می‌کنند.

البته ملت عزیز ما شاهد هستند مجلس در جلسات نظارتی خود در کمیسیون‌ها و سه‌شنبه‌های نظارتی، به وظایف نظارتی‌اش عمل می‌کند. مجلس دوازدهم از روز آغازین فعالیتش، تأکید داشته وظیفه‌ نظارتی خود را با رعایت وحدت و انسجام در جهت کمک به دولت در حل مشکلات مردم بدون رودربایستی انجام دهد و این رهنمود زعیم عالی‌قدر انقلاب را باور دارد که کمک به دولت، کمک به نظام و مردم ایران است.

هر صدایی که باعث اختلاف درون‌هسته سخت ۹۰ میلیونی شود، لطمه به انسجام ملی و خلاف وظیفه ملی است/ هم کسانی که حرف از عدم کفایت رئیس‌جمهور می‌زنند و هم آنها که با بیانیه‌های کذایی  به وحدت کلمه لطمه می‌زنند،  در زمین دشمن بازی می‌کنند

تردیدی وجود ندارد مهم‌ترین عامل شکست دشمن در جنگ ۱۲ روزه، انسجام ملی مردم ایران در برابر دشمن بود و مهم‌ترین عامل بازدارندگی دشمن نیز همین وحدت کلمه است و هر صدایی که باعث برداشت وجود اختلاف درون‌ هسته سخت ۹۰ میلیونی شود، لطمه به این انسجام و خلاف وظیفه‌ ملی و توصیه‌های رهبر انقلاب محسوب می‌شود.

هم کسانی که حرف از عدم کفایت رئیس‌جمهور می‌زنند و هم آنها که با بیانیه‌های کذایی به این وحدت کلمه لطمه می‌زنند، در زمین دشمن بازی می‌کنند. البته بی‌تردید بیانیه‌ای که با عنوان یک مجموعه صادر می‌شود از حیث ضربه‌زدن بر انسجام ملی قابل‌مقایسه با اظهارنظر افراد نیست.

فعالان سیاسی و رسانه‌ها مقابل اقدامات وحدت‌شکن موضع‌گیری کنند

در همین راستا از همه‌ فعالان سیاسی، نخبگان علمی، جریان‌های اجتماعی و عناصر رسانه‌ای می‌خواهم با مسئولیت‌پذیری نسبت به موضع‌گیری در مقابل اقدامات وحدت‌شکن جریان‌های نزدیک به خود، بدون گروه‌گرایی، سهل‌انگاری نکنند و از همه‌ افرادی که تاکنون به این وظیفه‌ ملی عمل کرده‌اند تشکر می‌کنم. البته شایان توجه است صاحبان این قبیل فکرها تأثیرگذاری اندکی بر اذهان عمومی دارند و مردم ایران نسبت به این حرف‌های اختلاف افکنانه، بی‌توجه هستند و دشمنان ایران را مجدداً ناامید خواهند کرد.

تقویت بنیه‌ دفاعی با سرعت در حال پیگیری است و در جنگ احتمالی بعدی  خویشتن‌داری پایان‌یافته و شاهد گسترش جنگ به مناطق جدید  و عرصه‌های دیگر اقتصادی و سیاسی  خواهیم بود

در شرایط جدید تقویت بنیه‌های دفاعی ایران از اولویت و فوریت فراوانی برخوردار است، به‌عنوان یکی از افرادی که از زحمات نیروهای مسلح مطلع هستم به استحضار مردم ایران می‌رسانم تقویت بنیه‌ دفاعی کشور با سرعت و جدیت در حال پیگیری است و باتجربه گران‌قیمتی که از این جنگ ۱۲ روزه به دست آمد، بسیاری از نقاط ضعف شناسایی و برطرف شده‌اند و با تقویت نقاط قوت موجود نیروهای نظامی ما آماده‌ پاسخی قوی‌تر از گذشته به هر گونه حمله‌ احتمالی به ایران عزیز هستند، به‌گونه‌ای که اگر دشمن بار دیگر دچار خطای محاسباتی نشود، تصمیمی برای حمله به ایران نخواهد گرفت.

البته نیروهای مسلح ما برای اینکه اجازه‌ خطای محاسباتی به دشمن ندهند برنامه‌ریزی‌های مناسبی کرده‌اند که یکی از آن‌ها رزمایش موشکی اقتدار پایدار بود که توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و پیام روشنی به دشمن داد که در جنگ احتمالی بعدی خویشتن‌داری پایان خواهد یافت و فضا و مکان‌های جدیدی برای پاسخ متقابل در دستور قرار خواهد گرفت که در صورت دست‌درازی دشمن، شاهد گسترش جنگ به مناطق جدید و عرصه‌های دیگر اقتصادی و سیاسی خواهیم بود.

تبریک کسب مدال تیم المپیاد نجوم و تیم‌های المپیادهای دانش‌آموزی در مسابقات جهانی

موفقیت و کسب مدال تیم‌های المپیادهای دانش‌آموزی کشورمان در مسابقات جهانی به‌ویژه درخشش چشمگیر تیم المپیاد نجوم و اخترفیزیک جمهوری اسلامی ایران و کسب مدال طلای جهان برای دومین سال متوالی و کسب پنج مدال طلا را به اعضا و مربیان نخبهٔ تیم‌های المپیاد کشور تبریک می‌گویم؛ ما به شما فرزندان رشید ایران که نام کشور عزیزمان را به قله‌ موفقیت‌های علمی جهان در سطح دانش‌آموزی رساندید افتخار می‌کنیم.