مذاکره برای قبول اجباری خواست دشمن، مقدمه جنگ است

محمدباقرقالیباف در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به‌مناسبت روز قدس

8 فروردین 1404

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

آرزوی قبولی طاعات و عبادات نمازگزاران و راهپیمایان روز جهانی قدس را دارم، امت حزب‌الله و مردم عزیز ایران امروز در سراسر کشور و در شهر و روستا، برای دفاع از فلسطین و برای دفاع از امت اسلامی و روزی که امام راحل ما آن را به نام و یاد فلسطین روز قدس نام‌گذاری کردند، در راهپیمایی عظیم شرکت کردند، بدون شک این حرکت یکی از ارزشمندترین حسنات و اعمال صالح است. ازاین‌رو به سهم خودم از یکایک برادران و خواهران شرکت‌کننده در راهپیمایی و نمازگزاران تقدیر و تشکر می‌کنم.

ماجرای فلسطین و ملت فلسطین در دهه‌های گذشته و سالیان طولانی، یک قصه پر غصه‌ای است، آن‌هم نه‌فقط برای امت اسلامی و جهان اسلام و مؤمنان به قرآن که آن‌ها را رنج و آزار می‌دهد، بلکه این موضوع همه انسان‌ها و جامعه بشری را رنج می‌دهد. از طرفی دیگر حادثه و روندی که بر ملت فلسطین گذشت چه برای امروز و چه برای آینده و فردا مایه درس و الگوست.

به این ملت، با بدترین جنایت همچون نسل‌کشی، زندان، ترور، شکنجه در کشتن زنان و کودکان ظلم شد. حتی این حرکت‌ها با همان ارزش‌های اعلامی تمدن غرب هم که در حرف آن را مطرح می‌کنند، سازگاری و همخوانی نداشت. این‌یکی از نمادهایی است که نشان می‌دهد تمدن غرب چه فاصله عمیقی بین حرف و عمل دارد و بدون شک این رفتار دوگانه غرب  همچون داغی برپیشانی این تمدن است و این رسوایی برای همیشه برای آن‌ها باقی خواهد ماند و حتماً نسل‌های امروز و آینده به‌گونه‌ای خواهند بود که هرگز به سمت چنین نگاه و فرهنگی روی نخواهند کرد.

فلسطین سنگ محکیست که اجازه نمی‌دهد شعارهای به‌ظاهر زیبا و رفتارهای دوگانه توسعه پیدا کند، فلسطین وجدان بیدار جامعه جهانی واقعی در برابر نظام سلطه است که با سرکوب حق و حقیقت همچنان پابرجا مانده است.

77 سال جنایت رژیم صهیونیستی، از سال ۱۹۴۸ که شورای امنیت سازمان  ملل نطفه سرطانی و منحوس را پایه‌گذاری کرد تا عملیات ۷ اکتبر و اتفاق طوفان الاقصی، طوفان الاقصی نقطه عطفی بود؛ طوفان الاقصی در ۱۸ ماه قبل اقدام به‌حق و مشروع در مقابل جنایت‌های ۷۷ سال ظلم رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس بود.

عملیات طوفان الاقصی یک عملیات بسیار ویژه در پاسخ به جنایت‌ها رژیم صهیونیستی بود که ملت فلسطین انجام داد، جبهه مقاومت و ملت فلسطین فقط با اسرائیل روبرو نبودند. این نکته‌ای است که ملت عزیز ما باید به آن توجه داشته باشند. اگر فلسطین و فلسطینیان و جبهه مقاومت فقط در مقابل رژیم صهیونیستی بودند، مطمئن باشید این رژیم توان مقاومت و ایستادگی را هرگز نداشت، یعنی یک هفته هم امکان مقاومت نداشت. چراکه این رژیم، یک رژیم عاریه‌ای است.

اسرائیل بدون آمریکا هیچ توان و قدرت درونی و ذاتی ندارد

اسرائیل بدون آمریکا هیچ توان و قدرت درونی و ذاتی ندارد، واقعیت این است که امروز رژیم صهیونیستی ماشین کشتار نظام سلطه و آمریکای جنایتکار است و آن‌ها هستند که با پشتیبانی و کمک تسلیحاتی و اطلاعاتی و با کمک سیاسی این رژیم منحوس و کثیف را حفظ کردند. البته حتماً بازیگران و کشورهای دیگری هم هستند. اما مشخصاً تأکید می‌کنم که انگلیسی‌ها نقش کلیدی در این میان داشتند.

دنیای اسلام یک‌بار دیگر از انگلیس خبیث، آن‌هم در حادثه فلسطین خنجر خورده است، اگر بگوییم رابطه آمریکا با رژیم صهیونیستی یک همپیمانی و توافق و حامی پروری است اما باید بگویم رابطه اسرائیل و انگلیس، یک رابطه پدر و فرزندی است.

پروژه نیمه‌تمام انگلیسی‌ها در ابتدای جنگ جهانی اول و انتهای قیومیت خود بر سرزمین فلسطین در سال ۱۹۴۸، انگلیسی‌ها در سال 1948 سازمان جهانی صهیونیست و دولت موقت را پایه‌گذاری و تشکیل دادند. لذا امروز آن‌ها می‌خواهند آن پروژه نیمه‌تمام خود را به اتمام برسانند. همه این‌ها نشان از آن دارد که امروز باید بگوییم؛ نظام سلطه و استکبار جهانی در مقابل فلسطین نه‌تنها رعایت قوانین را نمی‌کنند حتی قوانین زمان جنگ و دوران جنگ که الزام‌آور است را رعایت نمی‌کنند؛ آن‌ها با همه توان، تکنولوژی و بمب‌های غیرانسانی و غیرقانونی که دارند، به مردم فلسطین و به جبهه مقاومت حمله می‌کنند. اما جالب اینجاست که هنوز جبهه مقاومت بعد از آتش‌بس عکس‌العمل خود را دارد، توان خود را دارد و ما دیدیم که با چه اقتداری مذاکره کرد و چگونه آزادگان خود را از زندان‌ها آزاد کرد و چگونه اسرای آن‌ها را تحویل داد و به‌مانند ۷۷ سال گذشته که رژیم صهیونیستی آتش‌بس را شکست، دیدیم که باز جبهه مقاومت و مردم فلسطین از غزه و یمن پاسخی به آن‌ها دادند.

طبق بیان مقام معظم رهبری درباره اینکه ما نیابتی به کسی ندادیم و نداریم، این بدین معناست که امت اسلامی و جوانان و مجاهدین در مقابل ظلم ایستادگی کردند. البته ما در این راه هزینه‌های زیادی هم دادیم. ما در این راه شهدای بزرگی همچون شهید سلیمانی، شهید سید حسن نصرالله، شهید سید هاشم صفی‌الدین، شهید هنیه و شهید سنوار را دادیم اما امروز آن چیزی که مهم است این است که بدانیم امت فلسطین در مقابل یک جنگ جهانی نظام سلطه ایستاده‌اند.

جنگ‌های سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۷۳، 5 الی 6جنگ بین اعراب و رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد. در همه آن جنگ‌ها سرزمین از دست دادند و شکست خوردند و بعد صلح کردند و رژیم صهیونیستی به آن صلح پایبند نبود.اگر ما واقع بینانه به صحنه امروز نگاه کنیم، می‌بینیم که رژیم صهیونیستی هم در حوزه راهبردی و هم در حوزه تاکتیکی و رسیدن به اهدافی که آمریکا و انگلیس طراحی کردند، در همه این‌ طراحی‌ها شکست‌خورده است.

آمریکا و انگلیس رژیم صهیونیستی را برای ژاندارمی در منطقه ایجاد کردند، آن‌ها می‌خواستند این رژیم از منافع نظام سلطه دفاع کند و ملت فلسطین را در طول زمان از بین ببرند ولی آن چیزی که امروز دیده می‌شود، چیز دیگری است.واقعیت این است که زندگی انگلی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز بیشتر شده است. بنده قصد دارم اشاره‌کنم که زندگی آن‌ها به‌گونه‌ای است که قرار بود منافع و منابع آمریکا را در منطقه حفظ و تثبیت کنند اما امروز جز اینکه آمریکا باید هزینه کند تا این رژیم را نگه دارد، وضعیت دیگری دیده نمی‌شود.

وقتی عملیات طوفان الاقصی رخ داد و وقتی‌که وزیر خارجه و رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو سفر کردند، حرفشان این بود که امروز اگر رژیم اسرائیلی هم نبود، ما می‌بایست یک رژیمی همچون اسرائیل را در اینجا ایجاد می‌کردیم. خب سؤال این است که آیا امروز این رژیم توانسته است این منافع را حفظ کند؟ هرگز! چراکه یکی از وزرای خارجه کشورهای منطقه هنگام ورد به تل‌آویوگفته بود: وقتی من در آغاز عملیات طوفان الاقصی وارد تل‌آویو و اسرائیل شدم، دیدم ارتش و ستاد مشترک آنجا به‌هم‌ریخته است و قدرت فرماندهی نیست.

امروز نه‌تنها تجهیزات و امکانات تل‌آویو را آمریکا تأمین می‌کند بلکه مستشاران آمریکایی آنجا را مدیریت می‌کنند، حتی این رژیم در توان داخلی و انسجام داخلی هم دچار مشکل است و با حمایت آمریکا مشکلات داخلی خود را حل‌وفصل می‌کند.

امروز شهرک‌های اسرائیلی که در طول 70 سال اخیر ساخته‌شده بودند، شهرک نشین‌هایشان آنجا را تخلیه کرده‌اند و هیچ‌کدام حاضر نیستند که به خانه‌های خودشان برگردند، این نتیجه امنیت آن‌هاست. امروز هرکسی که از رژیم صهیونیستی در خیابان‌های غصب شده سرزمین اشغالی تردد می‌کند، هرلحظه دچار تردید و ترس است چراکه امنیت ندارد. این در حالی است که همه حرف آمریکا و رژیم صهیونیستی این بود که اسرائیل، مهد امنیت است و امنیت همه را تضمین می‌کند، اما امروز مهاجرت معکوس و ناامنی زیاد شده است و البته این پوچی و باطلی تنها در نظام امنیتی و نظامی نیست بلکه در حوزه مسائل اقتصادی هم وجود دارد.

سرمایه‌داران صهیونیستی همه به دنبال تقویت اقتصاد این رژیم بودند، اما امروز آینده‌ای برای رژیم صهیونیستی وجود ندارد که سرمایه‌گذار در آنجا سرمایه‌گذاری کند؛ ولو اینکه وابسته به رژیم باشد.طبق بیانات امام خمینی(ره)  بعد از حادثه ۱۵ خرداد، امام خمینی(ره) در آن زمان بیانیه‌ای صادر کردند و آن زمان رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و مقصر اصلی را آمریکا دانستند و پس از پیروزی انقلاب، جمعه آخر ماه مبارک رمضان را به‌عنوان روز قدس برای جهان اسلام نام‌گذاری کردند.

موضوع فلسطین به موضوع جهانی و دغدغه بشریت تبدیل‌شده است

امروز موضوع فلسطین به موضوع جهانی و دغدغه بشریت تبدیل‌شده است، موضوع فلسطین به دغدغه آزادی‌خواهان و کسانی که بویی از انسانیت برده‌اند، تبدیل‌شده است. همچنین امروز رئیس‌جمهور آمریکا بودجه دانشگاه‌هایی که در آن دفاع از فلسطین انجام می‌شود و علیه رژیم صهیونیستی شعار می‌دهند را قطع کرده است.

در سفر اخیرم به بیروت آن‌هم در اوج حوادث و پس از شهادت شهید نصرالله، در جریان آن سفر نگران بودم اما وقتی در آنجا بچه‌های حزب‌الله را دیدم. مشاهده کردم که حزب‌الله زنده است و رزمندگان در میدان جنگ آن‌چنان ایستاده‌اند که ما دیدیم این رژیم نتوانست یک متر به سرزمین لبنان تجاوز کند. همچنین اگرچه دشمنان این امت غزه را تصرف کردند اما بر آن تسلط پیدا نکردند و تا روز آخر رزمندگان بر آنجا تسلط داشتند و با اسرائیل جنگیدند و دشمن را وادار به عقب‌نشینی کردند. امروز نباید این رژیم و آمریکا بگویند که در جنگ ترکیبی و شناختی جبهه مقاومت شکست‌خورده است. خیر! جبهه مقاومت زنده است و همین امروز هم می‌بینیم که موشک‌های مجاهدین جهان اسلام هنوز به فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون اصابت می‌کند.

این مسائل بر مبنای باورها و سنت‌های الهی است، پس آن‌کسی که در راهبرد و در تاکتیک و در اهداف درازمدت شکست‌خورده است، رژیم صهیونیستی و آمریکاست. لذا ما تردید نداریم و همان‌طور که امام(ره) و مقام معظم رهبری گفتند: همه این جنایت‌ها با محوریت و حمایت آمریکا است. لذا آن‌ها رفتار دوگانه‌ای که دارند و این موضع‌گیری هم فرقی در بین روسای جمهور آمریکا ندارد. چراکه همه این‌ها دوگانه رفتار می‌کنند و این خصلت نظام سلطه است.

مذاکره برای قبول اجباری خواست دشمن، مقدمه جنگ است

مردم شریف ما می‌دانند که مذاکره همراه با تهدید، یعنی مذاکره نمایی برای تحکم کردن و تحمیل کردن خواسته‌هایشان بر ما.سردمداران آمریکایی در جریان مذاکره نه‌فقط می‌خواهند منافع اقتصادی ملت ایران را نادیده بگیرند که امکانات دفاعی ما را از دستمان خارج کنند، منظور آن‌ها از مذاکره تحکم برای خلع سلاح ایران است، اما ملت ما و ایرانیان به‌خوبی می‌فهمند که مذاکره برای قبول اجباری خواست دشمن، مقدمه جنگ است و هیچ انسان و ملت عاقل و با سیاست و شجاعی چنین چیزی را نمی‌پذیرد.

در همین نامه اخیر که این روزها خبری شد هیچ حرف حسابی درباره رفع تحریم نیست. رفتار آمریکا در این نامه، رفتار آمریکایی گنده لاتی است، رئیس‌جمهور آمریکا حتی با کشورهای متحد و تابع خود نیز رفتار تحقیرآمیز دارد و ما دیدیم که از موضع ارباب‌ورعیتی سخن گفت اما ملت ایران را نه می‌شود فریب داد و نه می‌شود به آن‌ها زور گفت.

جمهوری اسلامی ایران در دنیای زورمدار، مقتدر و مظلوم است. ما نخست به پشتوانه مردممان و به‌خصوص انسجام و ایمان مردم. و دوم به پشتوانه رهبر حکیم و شجاعمان و به پشتوانه توان قدرت دفاعی کشور و همچنین نیروهای مسلح مؤمن، انقلابی، خلاق، مجاهد، شهادت‌طلب، باتجربه و همیشه آماده و همچنین بسیجیان عزیز و دریادل و دلداده که مبتنی بر قرآن و مبتنی بر سنت‌های الهی رفتار می‌کنند، باور داریم که این عزیزان « وأخْرىٰ تحبّونها ۖ نصْرٌ من اللّه وفتْحٌ قریبٌ ۗ وبشّر الْمؤْمنین» در میدان ایستاده‌اند و از هیچ تهدیدی نمی‌ترسیم.

اگر به حریم ایران تعرض کنند، مثل جرقه‌ای در انبار باروت است که کل منطقه را منفجر می‌کند

اما آمریکایی‌ها خودشان به‌خوبی می‌دانند که چقدر آسیب‌پذیر هستند. لذا اگر به حریم ایران تعرض کنند، مثل جرقه‌ای در انبار باروت است که کل منطقه را منفجر می‌کند. آن‌وقت پایگاه‌های آن‌ها و متحدان آن‌ها در امان نخواهند بود.

ما بر این باوریم که مسیر کاهش فشار بر روی مردم، از انسجام بیشتر و اقتصاد بهتر می‌گذرد، آن‌هم با تکیه‌بر توان داخلی. در این شرایط دشمن هم ناچار می‌شود واقعیت را بپذیرد و به مذاکره منطقی و منصفانه که ما همیشه این مسیر را باز گذاشته‌ایم و با کشورهای باقیمانده در برجام ادامه داده‌ایم، تن بدهد. همچنین دنیا فراموش نکرده که همین رئیس‌جمهور آمریکا بود که با خروج از برجام و لغو تعهداتش به مذاکره پشت پا زد. بنابراین «آزموده را آزمودن خطاست» لذا باید دشمن را با تدبیر عاقلانه، هوشمندانه و عملکرد جهادی از نتیجه دادن به زورگویی و باج‌گیری مأیوس کرد. آن‌وقت مطالبات به‌حق مردم محقق خواهد شد. ان‌شاالله.