جنگ بهطور معمول جای تلخی است، اما ما از آن بهعنوان «دفاع مقدس» یاد میکنیم
مراسم گرامیداشت سی و هشتمین یادواره شهدای عملیات کربلای پنج
۲۰ دی ۱۴۰۳

بسماللهالرحمنالرحیم
جنگ برای ما دفاع مقدس بود چرا که از اسلام، کشور و ناموسمان در اوج مظلومیت دفاع کردیم
یاد و خاطره شهدای کربلای پنج که مجاهدت آنها با مجاهدتهای جبهه مقاومت در روزگار امروز مشابه است را گرامی میداریم، امام (ره) میدان جنگ را برای ما همچون دانشگاه میدانستند. میدان جنگ محل سختی است که اتفاقات آن توأم با خشونت است اما ما از آن با عنوان دفاع مقدس یاد میکنیم چرا که این ما نبودیم که جنگ را آغاز کردیم. ما برای کشورگشایی نرفتیم و جنگ انتخاب ما نبود؛ آن زمان تکلیفی بر دوش ما آمد که همانا دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی، دفاع از اسلام، دفاع از سرزمین و دفاع از ناموسمان بود ازاینرو ما به نبردی رفتیم که وظیفه اسلامی، انسانی و ملی ما در اوج مظلومیت و در اوج نبود امکانات و نبود تجربه بود.
دفاع مقدس زمانی رخ داد که تنها زمان کوتاهی از انقلاب اسلامی گذشته بود؛ انقلابی که طی همان سال اول خود با وقایع خوزستان، گنبد، کردستان و ترورهای دیگر همراه شد. دشمنان ما از ابتدای پیروزی انقلاب، لحظهای ما را راحت نگذاشتند چرا که میدانستند این انقلاب چقدر مهم است.
ورود مردم به میدان جنگ، صحنه دفاع مقدس را تغییر داد و خرمشهر آزاد شد
اینکه حمله رژیم بعث عراق به ایران با حمایت همهجانبه کشورهای شرق و غرب همراه بود، روزهای سختی بر مردم ما گذشت اما آنها به میدان آمدند و پشتیبان امام (ره) بودند. ما زمانی که بنیصدر خیانتکار و وابسته، فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت شرایط بسیار سختی داشتیم چرا که فرصت را برای حضور مردم در جنگ فراهم نمیکرد و اجازه نمیداد حضورشان در میدان جنگ متبلور شود اما بااینحال مردم آمدند، ایستادند و بعد امام عزیز مجدد فرماندهی کل قوا را در دست گرفتند و ازآنجا بود که صحنه دفاع مقدس تغییر کرد و بعد از گذشت 18 ماه بالاخره خرمشهر آزاد شد.
ما توانستیم در مسیری که امروز از شلمچه به کربلا میروید، درست در محلی که یادمان شهدای گمنام قرار دارد، راه را بر دشمن ببندیم و خرمشهر آزاد شود. همچنین عملیات رمضان را در کانال ماهی انجام دادیم که البته موفق نبود و نتوانستیم به اهداف خود برسیم. دو بار این عملیات ناموفق انجام شد و دشمن به خاطر حساسیت این منطقه، تمام راههای منتهی به آن را مملو از آب کرد و سیمخاردار گذاشت تا امکان عبور نداشته باشیم ازاینرو اصلاً به این فکر نمیکردیم بار دیگر امکان عملیات در این منطقه را داشته باشیم و عملیات را به سایر مناطق جنگی بردیم.
تجربیات دفاع مقدس، تجربه امروز جبهه مقاومت است
جادهای از شلمچه به سمت بصره و کربلا میرفت که علمیات کربلای 5 آنجا انجام شد و عملیات کربلای 4 نیز در ضلع جنوبی که نهر خیّن، جزیره بوارین و رودخانه اروند قرار داشت، انجام شد چون امکان عبور از منطقه شلمچه و پاسگاه کوت سواری به سمت کانال ماهی وجود نداشت. ما چند بار عملیات انجام دادیم اما موفق نبودیم. دقت کنید چرا که اتفاقات آن روز تجربهای برای امروز جبهه مقاومت است. ما تلاش اصلی خود را برای عبور از نهر خیّن، جزیره بوارین و رودخانه اروند گذاشتیم تا به اهداف مدنظر خود برسیم و تلاش فرعی را نیز برای انحراف دشمن در حوزه پاسگاه کوت سواری و سمت بالای جاده شلمچه گذاشتیم. یک یگان در این منطقه عملیات کرد و همه دو قوایی دیگر به سمت دیگر رفتیم.
بعد از آغاز عملیات، همه تلاشهای اصلی ما متوقف شد و موفق نشدیم چرا که روز فرا رسیده بود و امکان عبور نداشتیم اما از مسیر پاسگاه کوت سواری که چند بار در سال گذشته در جریان عملیاتهایی همچون عملیات رمضان موفق نشده بودیم، تنها یک یگان توانست برود و بسیار موفق عمل کرد و خط شکست و تا بخشی از منطقه دشمن سقوط کرد که غیرقابلتصور بود. بااینحال ما امکان نداشتیم که عمده قوای خود را از سمت دیگر به این سمت بیاوریم ازاینرو در نهایت عملیات کربلای 4 ناموفق بود اما تجربه کسب کردیم.
به خاطر دارم صبح همان روز همه بیسیمها کنار نهر خیّن دچار مشکل بود و ما با چشم خود میدیدیم که خط دشمن در آنطرف سقوط کرده است. وقتی به ما گفتند تیپ 57 حضرت ابوالفضل (ع) تا چنین عمقی حرکت کرده ما میگفتیم اشتباه میکنند و امکانپذیر نیست اما این اتفاق افتاده بود. ظهر شد و ما امکان ماندن نداشتیم و بازگشتیم.
عملیات کربلای 5 باعث خطای محاسباتی دشمن شد
هنگام بازگشت به عقب با تعداد شهدای زیادی روبرو شدیم که ازجمله آنها غواصهای مظلوم علمیات کربلای 4 بودند و تعدادی از آنها در جزیره اسیرشده بودند. دشمن هم تصور کرده بود عملیات تمامشده و از دید خود ما نیز عملیات پایانیافته بود اما ارادهها بر این شد که مجدد فرصتی کسب کنیم که با همه آسیبها آماده شویم و تلاش اصلی خود در عملیات کربلای 5 و از مسیر باز شده قرار دهیم.
نیروها قصد بازگشت به عقب را داشتند اما تصمیم بر این شد که بمانیم و بهگونهای رفتار کردیم که دشمن متوجه ما نشود و تصور کند برای تجدیدقوا رفتهایم. دشمن برداشت برعکسی داشت و تصور میکرد ما تلاش اصلی خود را انجام داده، شکستخورده و دیگر عملیاتی نخواهیم داشت لذا همه نیروهای خود را به عقب بازگرداند.
عملیات کربلای 5 در انهدام تجهیزات و امکانات ارتش بعثی بیهمتا بود
حوالی شب چهاردهم ماه بود که آسمان بهواسطه تابش نور ماه بسیار روشن بود. لشکر ثارالله نیز از همان مسیر میگذشت. ما میدانستیم اگر این عملیات را انجام دهیم دشمن غافلگیر شده و بههیچعنوان پیشبینیهای لازم را نکرده است ازاینرو ما به همه اهداف خود رسیدیم و هیچ عملیاتی مانند عملیات کربلای 5 در حوزه انهدام ارتش بعثی در تجهیزات و امکانات نبود که شکست سختی خوردند. بعدازآن همه توان خود را گذاشت تا مسیر را مسدود کند.
منطقه عملیاتی کربلای 5 با 10 کیلومتر عرض و 10 کیلومتر طول تبدیل به یک میدان جنگ تمامعیار شده بود، ما درنهایت به پیروزی دستیافتیم که برایمان قابلتصور نبود. پس همه باید بدانیم جنگ فراز و نشیب دارد چنانچه کربلای 4 برای ما موفقیتآمیز نبود اما در کربلای 5 به موفقیت بزرگی دست پیدا کردیم.
شجاعت رزمندگان در برخورد با منافقین در جبهه غرب و ایستادگی در منطقه عملیاتی کربلای 5 بعد از پذیرش قطعنامه، صدام را ناچار به پذیرش قطعنامه کرد
چند سال بعد قطعنامه 598 پذیرفته شد اما عراق آن را زیر پا گذاشت و حمله را مجدداً آغاز کرد، تانکهای ارتش بعثی مجدداً منطقه عملیاتی کربلای 5 و مهران و منطقهای که در عملیات بیتالمقدس آزادشده بود را گرفت و جاده اهواز-خرمشهر را بست و به سمت کارون آمد. درحالیکه ما قطعنامه را پذیرفته بودیم آنها حمله کردند. منافقان هم از گردنه پاتاق به آستانه کرمانشاه رسیدند و از اسلامآباد غرب عبور کردند.
در چنین شرایطی ما زخمزبانهای بسیاری هم میشنیدیم. معتقدم مظلومترین، مردترین و دلیرترین رزمندگان ما در طول جنگ آنهایی بودند که در فاصله میان پذیرش قطعنامه 598 تا پذیرش قطعی آن از سوی صدام جنگیدند؛ آنها شجاعترین رزمندگان بودند چرا که میدانستند ممکن است جنگ ادامه پیدا کنند و شاید هم تمام شود اما جنگیدند و دشمن را سر جای خود نشاندند. دشمن زمانی که عزم و اراده ما را دید و متوجه شد تمام قوای خود را برای برخورد با منافقین در منطقه غرب و همچنین منطقه عملیاتی کربلای 5 گذاشتهایم، قطعنامه را پذیرفت و جنگ متوقف شد.
وظیفه ما در هر شرایطی اتحاد، دقت و انسجام و عمل به تصمیم فرمانده کل قوا است
ما فراز و نشیبهای زیادی را در جنگ دیدیم، زمانی که قطعنامه از سوی امام (ره) پذیرفته و متن آن قرائت شد ما در جبهههای جنگ بهتزده و دلشکسته بودیم و گریه امانمان نمیداد. فشار تلخی آنهم قابلتحمل نبود اما همه باور داشتیم در هر فراز و نشیبی هر آنچه ولی امام و فرماندهی کل قوا تصمیم بگیرد، وظیفه قطعی ما خواهد بود؛ چه جنگ باشد، چه صلح؛ چه عملیات کنیم و چه عقبنشینی کنیم. وظیفه ما این است که متحد، دقیق و منسجم به وظایف خود عمل کنیم.
همه پیشبینیهای امام (ره) رخ داد، از فاصله 15 تا 20 روزه میان عملیاتهای کربلای 4 و 5 یعنی از آن عدم موفقیت تا این موفقیت بزرگ گرفته تا چند سال بعد یعنی سال 66 و سال 67 که بازهم همه منطقه را از دست دادیم و دوباره گرفتیم نشان میدهد که باید به وظیفه خود عمل کرده، مستحکم باشیم؛ ما باید پشت امام خود باشیم و در کنار آن به سنتهای الهی ایمان داشته باشیم. رزمندگان باید عِدّه و عُدّه خود را جمع کنند و توان دشمن را بشناسند. ما وظیفه داریم با ظلم مبارزه و از سرزمین، ناموس و ارزشها دفاع کرده و زیر بار ظلم نرویم.
هر عملیاتی بدون محاسبه باشد، با عدم موفقیت مواجه میشود
سنتهای الهی نه تحویل و نه تبدیل میشوند بلکه ثابت هستند، این همان فرهنگ قرآنی است که به ما یاد داده چه در جبهه دفاع مقدس و چه در حوزه جبهه مقاومت امت اسلامی برای امنیت کشور خودمان باید دفاع کنیم و بایستیم و برای تصمیمگیری روی زمین در کنار ایمان به خدا باید اول محاسبه کنیم و بعد عملیات کنیم که اگر بدون محاسبه عملیات کنیم نباید منتظر نصرت الهی باشیم.
ضرورت ایمان به خدا و جمعآوری همه امکانات برای مقابله با دشمن، اولین خواهش من این است که بدانید شهدای ما با این باور پا به میدان دفاع مقدس گذاشتند. وقایع امروز جبهه مقاومت در سوریه حتماً ثُلمه بوده و سخت است اما معنای آن این نیست که موفق نمیشویم. ما باید به وظیفه خود عمل کرده و با استفاده از تجربیات و یافتن اشکالات کارمان، آنها را برطرف کنیم.
حزبالله با ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی نهتنها یک وجب از خاک خود را از دست نداد بلکه آتشبس را بر آنها تحمیل کرد
گاهی برخی سخنان را از برخی افراد میشنویم که انتظار آن را نداریم، ما به خدا ایمانداریم و خدا به ما گفته خریدار ماست لذا مهم این است که وقت، توان، جسم، تصمیم، ذهن خود را در راه خدا قرار دهیم. گاهی توفیق مییابیم که ره صدساله را یکشبه برویم و یک رزمنده بعد از حضور دوهفتهای در جبهه به شهادت میرسد و گاهی هم رزمندهای، شهید سلیمانی میشود که بعد از 40 سال مجاهدت و آرزو، این توفیق نصیب او میشود لذا باید این موضوعات را به خداوند واگذار کنیم. در راه خدا چه بکشیم و چه کشته شویم به فوز عظیم نائل آمدهایم و این ایمان و باور ماست. ما بهصورت منسجم انجاموظیفه میکنیم.
در کنار آن بدانید ما جزء آنهایی نیستیم که صرفاً حرف بزنیم. رژیم صهیونیستی جنگ طلبانه و خشونت طلبانه نسلکشی میکنند و به زن و بچه رحم ندارند و 75 سال است که جنایت خود را ادامه داده است. آنها تمام زیرساختها و ارتش سوریه را در همان 48 ساعت اولیه، منهدم کردند اما لبنان را هم دیدید که حزبالله 2 ماه در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی مقاومت کرد و اجازه نداد آنها یک وجب از خاک این کشور را بگیرند.
صهیونیستها ترور پیجری را رقم زدند، سید حسن نصرالله، سید هاشم و سایر فرماندهان حزبالله را هدف قرار دادند و به شهادت رساندند اما میبینید که حزبالله ایستاده است. من هم بعد از بازگشت از لبنان گفتم حزبالله با همه فشارها که خانوادهشان هم زیر بمباران بود، هیچگاه مثل امروز زنده و پویا ندیدم و مطمئن شدم آنها میجنگند تا جایی که آتشبس را بر دشمن تحمیل کردند لذا باید باور داشته باشیم که جنگ فراز و نشیب دارد و لحظهای نباید از عنایت خدا غفلت کنیم که ظلم است.
جوانان در دفاع از حرم، مخلصانهتر و شجاعانهتر از رزمندگان دوران دفاع مقدس حاضر شدند
بارها و حتی در همین مسجد و زمان ساخت آنکه در زیرزمین این مسجد بودیم گفتهام که اگر دلمان برای ایرانمان میتپد و میخواهیم ایرانمان عزیز باشد و باد به پرچممان بوزد و باعث عزتمان شود و اگر میخواهیم به قول شهید سلیمانی سرباز وطن باشیم و کشور را حفظ کنیم و اگر میخواهیم از انقلاب و شهدا دفاع کنیم، باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم.
امروز همه مردم در جنگ و همه عرصهها نشان دادهاند که پایکار هستند، مهمترین وظیفه تکتک ما بهویژه ما مسئولان در هر سطحی این است که به فکر مردم باشیم. با شهید سلیمانی در جریان اتفاقاتی که داعش رقم زد صحبت میکردیم و میگفتیم اگر بار دیگر سال 59 تکرار شود، نسل امروز میتوانند بازهم آن صحنهها را به وجود بیاورند؟ ما مردد بودیم و قطعی درباره آن صحبت نمیکردیم اما وقتی جبهه مقاومت و جوانان ما پایکار و به میدان آمدند، به قول شهید سلیمانی جوانان امروز در چنین شرایطی، شجاعانهتر و مخلصانهتر از دوران دفاع مقدس عمل کردند.
مردم پایکار هستند؛ امروز نیازمند مدیریت صحیح امکانات خدادادی هستیم/ کارآمدی دین در اداره جامعه با کمک مردم انجام میشود
تفاوت فضای جبهه مقاومت در دهه نود با فضای دوران دفاع مقدس در سالهای 59 و 60، آن زمان کار راحتتر بود و این سالها در زمان مبارزه با داعش و دل کندن از کشور و رفتن کیلومترها آنطرف تر و در غربت کار بسیار سختتر است اما جوانان امروز پای کارتر بودند. از سوی دیگر دیدیم که رئیسجمهور در قالب پویش دو درجه کمتر برای حل مشکل گاز از مردم خواست که صرفهجویی کنند و ما دیدیم که از همین طریق روزانه 45 میلیون مترمکعب کمتر گاز مصرف شد.
ازاینرو ما باید کاری کنیم تا امکانات خدادادی را درست مدیریت کنیم. تا زمانی که مردم را وارد کار نکنیم، نمیتوانیم پیروز شویم. زمان جنگ هم تا زمانی که مردم وارد نشدند پیروز نشدیم. از دو ماه بعد از حضور مردم بود که عملیات طریقالقدس آغاز شد و پیروز شدیم. کارآمدی دین در اداره جامعه با کمک مردم انجام میشود.
ریشه انقلاب اسلامی در قلب مردم است/ یارانه نقدی و افزایش حقوق، قدرت خرید را افزایش نمیدهد
از سوی دیگر معتقدیم قدرت ما به موشکها و قدرت نظامی نیست البته ما به این قدرت خود افتخار میکنیم اما ریشه انقلاب اسلامی در قلب مردم است و مردم باید با دل خود پای انقلاب، نظام و ایران عزیز باشند که هستند. اگر مردم جایی انتقادی دارند به خاطر ضعفهای ماست که باید آنها را پیگیری کرده و برطرف کنیم. ما باید تلاش کنیم تا ضعفهای مدیریتی کشور را برطرف کنیم.
در جریان برنامه هفتم بهویژه برای سال آینده این پیشبینی را داشتیم تا نوسانات ارزی را کنترل کنیم و از این وضع خارج شویم، مجلس و دولت در این خصوص همکاری میکنند. مجلس بودجه را تصویب کرد و مرحله دوم بررسی بودجه را نیز آغاز خواهیم کرد تا با تصمیمات آن جلوی تأثیرات نوسانات ارزی بر قیمت کالاهای اساسی برای اقشار ضعیف جامعه را بگیریم. ما تلاش داریم با کالابرگ الکترونیکی بهگونهای مردم را تحت پوشش قرار دهیم که افزایش قیمت کالاهای اساسی و کالاهایی که در حوزه اقلام اساسی جهیزیه تعریف میشود در طول یک سال بهصورت منطقی و بر اساس میزان افزایش حقوق افراد باشد. نباید بهگونهای باشد که قدرت خرید کاهش یابد و قیمتها ماهیانه اضافه شود؛ این مسئله با یارانه نقدی و افزایش حقوق نیز حل نمیشود چرا که قدرت خرید را افزایش نمیدهد.
علت ناترازیها، ناترازی مدیریتی است
ما باید به سمت تولید ثروت حرکت کنیم، خداوند برکتی به سرزمین ما داده که نعمتها و امکانات خدادادی در کشور ما به وفور وجود دارد اما ناترازیهایی که به وجود آمده به علت ناترازی مدیریتی است که باعث ناترازی در موضوعات دیگر میشود. این ناترازی نیز یکشبه در کشور به وجود نیامده و روندی را پشت سر گذاشته است.
زمانی که در شهرداری بودم ممکن بود یک شهردار ناحیه همهچیز را منظم کند اما وقتی تغییر میکند همهچیز با او تغییر میکند، بخش عمده اشکالات به خاطر این اتفاقات است. این اساس کار ما است که باید اصلاح شود. ما باید در کنار هم بایستیم و در شرایطی که دشمن سرمست شده باید به خدا ایمان داشته باشیم.
لحظهای از خدمت به مردم غفلت نخواهم کرد
خداوند در سوره احزاب میفرماید دشمن گاهی چنان قدرتمند میشود که جان مؤمنان به لب رسیده و چشمانشان گرد میشود و مؤمنان (نه کفار و منافقان) مردد میشوند و به خدا شک میکنند. اما در کنار آن خداوند میفرماید در این زمان است که پیروزی را به مؤمنان میدهد لذا باید مطمئن باشید که این پیروزی در دسترس است.
من بهعنوان نماینده تهران و بهعنوان خدمتگزار همه نمایندگان مجلس خدا را گواه میگیرم که لحظهای از خدمت به مردم غفلت نکنم و با همه وجود در این مسیر حرکت کرده و خود را مدیون شهدا و امام شهدا میدانم. امیدوارم با اجرای احکام برنامه هفتم پیشرفت بخشی از مشکلات اقتصادی را سامان بدهیم.