توسعۀ آبادان را طبق برنامۀ هفتم پیشرفت پیگیری خواهیم کرد
سخنرانی در مراسم سالروز آزادسازی خرمشهر
۳ خرداد ۱۴۰۴
بسماللهالرحمنالرحیم
مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً
خداوند را شاکرم که توفیق شد در این شب عزیز، در میان مردم خونگرم، ولایتمدار، متدین و محب اهلبیت(ع) خرمشهر باشم. مسجد جامع خرمشهر، یادآور رشادتهای مردم ایران است؛ ملتی که با وحدت و انسجام و زیر سایه رهبری امام (ره) که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت، افتخارآفرینی بزرگ رقم زدند.
خرمشهر، یک نماد و نقطه عطفی در ایران و انقلاب اسلامی محسوب میشود. درواقع یادآور آن است که ما به مبانی توجه داشته باشیم. در ۴۵ روز نخست اشغال خرمشهر توفیق حضور نداشتم اما در روزهای بعد در قسمت شرقی حضور داشتم و تلاش میکردیم فرصتی ایجاد شود تا بتوانیم دشمن را به عقب برانیم.
خدای دفاع مقدس خدای اقتصاد، سیاست، فرهنگ و حل مشکلات هم هست
در آن زمان کشور شرایط خوبی نداشت و فضای حاکم بر دفاع مقدس، در زمان بنیصدر با مشکلاتی روبهرو بود. این مهم در حالی است که در کمترین زمان با انسجام مردم و البته حذف تفکر بنیصدر طی ۴۰ روز حصر آبادان رقم خورد. همچنین عملیات طریقالقدس در دشت آزادگان، و عملیاتهای دیگر انجام شد که نهایتاً شاهد آزادسازی خرمشهر بودیم.
بهعبارتی با تکیه بر فرهنگ اراده ملت، حضور جوانان، تکیه بر سنتهای الهی، نترسیدن در مقابل دشمن و باور به ما میتوانیم، خرمشهر آزاد شد. بارها گفتهام ما روزهای سخت را دیدهایم اما خدای دفاع مقدس، خدای اقتصاد، سیاست، فرهنگ و حل مشکلات است. البته باید این باور را در قلبمان و جانمان داشته باشیم.
در ماده ۳۸ و ۴۸ برنامه هفتم توسعه، توجه ویژهای به خرمشهر و آبادان صورت گرفته است
اگر از من بپرسند دلیل سختیها و ریشه آنها چیست؟ میگویم ریشه در فاصله گرفتن از سنتهای الهی و مردم است؛ همان مردمی که در دفاع مقدس دست الهی بودند. بر این اساس اگر اینطور عمل شود، در همه عرصهها مشکلات حلوفصل میشود؛ البته نیازمند عقلانیت متصل به وحی، خلاقیت، برنامهریزی، انسجام و وحدت ملی نیز هستیم.
بارها تأکید کردهام که بنده، نماینده همه مردم ایران ازجمله شما هستم؛ درواقع همه ما از یک منطقه و شهری به مجلس وارد شدیم اما بر اساس قانون اساسی نماینده همه مردم ایران هستیم. موضوع برنامهریزی یکی از وظایف مجلس شورای اسلامی است که در این راستا برنامه هفتم توسعه تدوین شده است. باید یادآور شد ماده ۳۸ و ۴۸ برنامه هفتم متمرکز بر بحثهایی است که مردم در این جلسه به آنها اشاره کردند.
خوزستان دین خود را به انقلاب ادا کرده است
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز نسبت به مردم آبادان و خرمشهر دغدغهمند هستند و همه ما مدیون خوزستان و خرمشهر هستیم زیرا حضرت آقا فرمودند خوزستان دِین خود را به انقلاب ادا کرده است. بر این اساس در زمانی که در شهرداری تهران حضور داشتم تلاش خودم را کردم و امروز نیز در مجلس شورای اسلامی مکلف هستم به خوزستان خرمشهر و آبادان توجه کنم.
ما وظیفه قانوننویسی داریم و پای اجرای قانون نیز میایستیم و با پیگیری و نظارت به دولت کمک میکنیم. زمانی که بحث سواحل جنوب مطرح بود، تلاش کردیم در برنامه هفتم به خرمشهر اشاره شود، زیرا به خاطر مسائل کشتیرانی که در این منطقه وجود دارد، سواحل جنوب نیز تا این منطقه محسوب و خرمشهر از امتیازات آن بهرهمند شود.
همچنین بحث لایروبی اروندرود نیز مطرح است لذا در برنامه هفتم توسعه با آن اشاره شده و کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز آن را پیگیری کرده است و شخصاً از وزیر راه این موضوع را پیگیری کرده و کارهای اجرایی آن در حال انجام است. ۸ الی ۱۰ کیلومتری ورودی اروند باید لایروبی شود تا کشتیهای ۲۰ هزار تنی وارد شود. همچنین کشتیهای غرق شده نیز باید بهسرعت جمعآوری شوند تا مسیر باز شده و بندر فعال شود.
جاده اهواز–خرمشهر دارای ابعاد استانی و ملی است
۲بانده شدن جاده اهواز ـ خرمشهر نیز از دیگر موارد مهم است؛ این جاده برای این دو شهرستان و حتی در حوزه ملی نیز اهمیت دارد. هرچند ردیف اعتبار دارد اما باید سرعت آن تسریع شود.
مسئله خاکریزهای دوران دفاع مقدس که در سواحل وجود دارد نیز از دیگر مواردی است که پیگیر آن هستم اما بخشی از آن هنوز پیشرفت نداشته است؛ البته آن بخشی که مربوط به محدوده شهری است و مصوبات ستاد کل را دارد، میتواند سریعاً برطرف شده تا رونق به خرمشهر برگردد.
راهآهن شلمچه ـ بصره، بیمارستان فوق تخصصی قلب، جذب نیروهای بومی که بر اساس قانون باید ۷۰ درصد آنها از مردم بومی باشند از دیگر مواردی است که باید پیگیری شود. بر این اساس ماده ۶۰ برنامه توسعه به موضوع دریاپایه توجه دارد که میتواند توسعۀ آبادان و خرمشهر را قوام دهد.
بنده بهعنوان یک مسئول، آنچه در زمان شهرداری تهران میتوانستم انجام دهم و همچنین امروز در مجلس شورای اسلامی میتوانم پیگیری کنم، انجام خواهم داد، اما به مردم حق میدهم و از آنها عذرخواهی میکنم، زیرا زیبنده ما نیست خرمشهری که خونینشهر ما بود و با تلاش مجاهدان و بر اساس فرموده امام(ره) خدا آن را آزاد کرد، زیرساختهای آن بهخوبی بازسازی نشده باشد.
برای آنکه مردم سرمایههای خود را به میدان بیاورند، باید با ابزارهای جدید امنیت سرمایۀ آنها را تضمین کنیم
امسال، سال سرمایهگذاری و تولید است، همه ما باید تلاش کنیم بر اساس فرصتها و ظرفیتها خصوصاً قانون نظام تأمین مالی فرصتهای بزرگ را جذب کنیم. در این راستا باید به دو موضوع توجه کرد، ابتدا افرادی که سرمایه بزرگ دارند و ما باید امنیت سرمایه آنها را تضمین کنیم تا سرمایهگذاری کنند. همچنین باید از روشهای جدید استفاده کنیم تا همه مردم با حداقل سرمایه به میدان بیایند.