در هفته وحدت و در آستانه میلاد باسعادت حضرت محمد (ص) هستیم که این عید را به یکایک مسلمانان جهان و مردم ایران تبریک و تهنیت میگویم.
تا کشتیگیران ایرانی روی تشک المپیک نیامده بودند، مردم ما دمغ بودند؛ خداقوت!
خدا قوت به کشتیگیران ایران که در المپیک پاریس افتخارآفرینی کردند، در ایام برگزاری المپیک تا کشتی گیران روی تشک نرفتند، مردم دمغ بودند و این مدالآوران و کشتیگیران بودند که شادی و نشاط را به ارمغان آوردند.
ورزش حتماً بدون شک یک پدیده اجتماعی و یک اوقات فراغت غنیشده برای عموم جوانان و مردم ما است، ما مسئولان و سیاستگذاران باید باور کنیم که ورزش یک صنعت هم است. باید باور کنیم که امروز در دنیا وقتی از پیشرفت حرف زده میشود، یکی از شاخصها و نمادهای آن حضور در عرصههای بینالمللی و میزان موفقیت کشورها در این عرصه است.
در پدیدههای اجتماعی اگر ما ۲ تا ۳ درصد از هزینهای را که بعداً در آسیبهای اجتماعی صرف میکنیم و جبران خسارت نمیشود، در حوزه پیشگیری، اوقات فراغت، حوزه ورزش و ورزشهای بومی، فرهنگی و سنتی خودمان انجام دهیم، بیشک اثرگذار است.
در جبهه، فرق فرماندهیِ «بیا» و «برو» را یاد گرفتیم | جنگ اگر مدیریت شد، چون فرماندهان پیشتاز بودند
ما از فرهنگ جبهه و جنگ آموختیم تفاوت میان فرهنگ «بیا» و «برو» کجاست. آن زمان فرماندهان گام نخست را برمیداشتند و سپس رزمندگان را فرامیخواندند، لذا ما حق نداریم پشت تریبونها از این مسائل سخن بگوییم اما خروجی کارنامه ما غیرازاین باشد. از زمانی که از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خارجشده و توفیق خدمت در نیروی انتظامی را پیدا کردم، ورزش را در این نیرو کلید زدم که برخی انتقاد کردند و گفتند که شما به دنبال پرداخت حقوق نیروهای خود باشید و نمیخواهد به دنبال راهاندازی باشگاه پاس باشید، اما ما همه اینها را باهم پیش بردیم.
برخی به ما میگفتند فوتبال مانند پینگپنگ و کشتی نیست، اما تلاشی که صورت گرفت، باعث شد تیم پاس همان سال قهرمان لیگ برتر شود و به مسابقات آسیایی برود، صاحب باشگاه شود و بیش از ۱۷ تا ۱۸ رشته مهم در آن ایجاد شود.
مشابه این تحولات را در زمان حضورم در شهرداری تهران داشتیم که آن زمان معتقد بودیم شرایط باید بهگونهای باشد که وقتی فرزندان ما در جنوب و مرکز شهر از منزل کوچک خود درآمدند، بتوانند وارد یک زمین چمن شده و بازی کنند که پولی هم برای آن ندهند.
باور همه ما بر این است که ورزش، زمین چمن، سالن و حتی اقدامات فرهنگی مانند سراهای محله با تفکر مسجدی شکل گرفت که اگر بر این اساس نباشد، دیر یا زود دچار آسیب خواهیم شد. از علیرضا دبیر تشکر میکنم که فرهنگ ملی و پرچم عزیز ما، اسلامیت و دینی بودن ما و همچنین فرهنگ شهدای ما را باافتخار سر دست میگیرد و از مسیر منحرف نمیشود.
از آقای دبیر تشکر میکنم اینجا کاری میکند که به آن افتخار کنیم
از آقای دبیر تشکر میکنم، چراکه وصیتهای شهدا را نقشه راهکار خود قرارداد. شهید طهرانی مقدم بهعنوان پدر موشکی میگفت که فقط انسانهای ضعیف بهاندازه امکاناتشان کار میکنند و رزمنده و مدیر کسی است که بیش از امکاناتی که در اختیار دارد، کار کند و امروز ما این نوع مدیریت را در فدراسیون کشتی میبینیم.
در برنامۀ هفتم، ۱۰۰ درصد از محل ارزش افزودۀ سیگار را برای زیرساختهای ورزشی اختصاص دادیم
برنامه هفتم توسعه میثاق دولت و مجلس است که ورزش یکی از احکام مورد تأکید در قانون برنامه است. بر اساس یکی از بندهای این قانون، ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از مالیات بر ارزشافزوده سیگار را برای توسعه زیرساخت ورزش قراردادیم و این علاوه بر بودجههای سالانهای است که برای ورزش تخصیص مییابد. همچنین موضوع حق پخش تلویزیونی در آنجا تبدیل به قانون شد.
موضوع مهم دیگر این است که رؤسای فدراسیونها نباید دوشغله محسوب شوند که البته این موضوع در صحن مجلس رأی کافی را نیاورد و من معتقدم باید درباره آن مجدداً با صحن مجلس صحبت کنیم تا کار کارشناسی شده و فدراسیونها استثنا شوند تا افراد ماندگار، قوی و باتجربه، فدراسیونها را مدیریت کرده و شرایط بهگونهای نشود که نتوانیم از ظرفیت این افراد استفاده کنیم.
قانون منع بهکارگیری بازنشستگان در سایر حوزهها قطعاً صحیح است، اما در این بخش باید استثنا قائل شد و در کمیسیون فرهنگی مجلس به آن بپردازیم.
بهرهوری یعنی شایستهسالاری و عرضهداشتن؛ بقیهاش حاشیه است
امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند امید به تحول و تغییر در ابعاد مختلف زندگی مردم است. وقتی امروز حرف از رشد اقتصادی در مدیریت میزنیم، منظور رشد بهرهوری است. بیشک سرمایهگذاری داخلی و خارجی اولویت ما است، اما امروز تحول در حوزه بهرهوری مهمتر از حوزه سرمایهگذاری است و اگر به دنبال رشد ۸ درصدی هستیم، ۳ درصد از آن در حوزه بهرهوری است.
بهرهوری به معنای شایستهسالاری، عرضه داشتن و مدیریت درست است. ما برای جامعه خود نیازمند سلامت جسمی و روحی هستیم و بدون شک ورزش در ابعاد قهرمانی، عمومی و همگانی پیشتاز عرصه سلامت روحی و جسمی خواهد بود. یکی از موضوعاتی که باعث عقبماندگی در ورزش شده، موضوعات مربوط به زیرساختها بهویژه در حوزه توسعه فضاهای ورزشی است.
کار جهادی در درون خود دو گوهر اختیار و اعتبار به همراه دارد که در اختیار مدیر قرار میدهد. المپیک آینده به لحاظ ژئوپلتیکی برای ما مهم است و از ابعاد مختلف صحنه مبارزه است و از امروز همه فدراسیونها باید تلاش کنند تا در المپیک ۲۰۲۸ رکورد بزنیم و یک خط تراز در عرصه ورزش به نمایش بگذاریم که همت همه ورزشکاران و مدیران حوزه ورزش را میطلبد.